PORAZ MEGA MIS-A OD BORCA U JOŠ JEDNOJ NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI

Košarkaši Mega MIS-a nisu imali sreće u još jednoj neizvesnoj završnici, pošto su u drugom kolu ABA lige pretrpeli poraz od Borac Mozzarta 89:90 (25:24, 32:28, 20:23, 12:15). Osvajač srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na minulom Svetskom prvenstvu Boriša Simanić je došao da gleda svoj bivši klub, a pozdravljen je velikim aplauzima u Hali sportova Ranko Žeravica.

Izabranici Marka Baraća su u prvom susretu na domaćem terenu bili u prednosti tokom većeg dela utakmice. Ipak, vodila se velika borba i susret je ušao u neizvesnu završnicu. Imala je Mega dve prilike u poslednjih sekundama da dođe do prednosti i pobede, ali je i ovoga puta nedostajalo sreće. Lopta nije htela u koš, pa je tim iz Čačka proslavio drugu pobedu, dok je Mega MIS otvorila novi takmičarski ciklus sa 0-2.

Nikola Topić je odigrao još jedan odličan meč i predvodio Megu sa 28 poena i osam asistencija za indeks korisnosti 28, ali je doživeo peh u finišu susreta i zbog povrede nije mogao da pomogne ekipi u poslednjih nekoliko napada. Odličan je pod obručima bio Uroš Plavšić sa dabl-dablom od 15 poena i 14 skokova, što mu je donelo indeks 24. Nikola Đurišić je brojao do 16, uz šest skokova, dok su do dvocifreniog učinka došl ii Stefan Miljenović i Andrija Jelavić sa po 11 poena, a Jelavić je bio i na pragu dabl-dabla sa devet uhvaćenih lopti.

U pobedničkom sastavu 21 poen Ronalda Segua, 17 je dodao Tajlan Birts, bivši igrač Mega MIS-a Aleksa Uskoković je brojao do 12, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Filip Rebrača.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i imali prednost u uvodnoj fazi, ali je Mega preokrenula situaciju na terenu preko Topića i Đurišića koji su napravili seriju 10:0. Čuvali su Baraćevi puleni prednost sve do finiša kvartala, kada je Borac uspeo da svede zaostatak na poen. Usledila je velika borba u drugoj deonici, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Mega u finišu kvartalu stekla nešto osetniju prednost i veliki odmor dočekala sa 57:52.

Nastavila je ekipa Mege da igra u dobrom ritmu po povratku sa pauze i za manje od dva i po minuta igre izgradila prvu dvocifrenu prednost na meču, a na semaforu je posle dvojke Jelavića stajalo 66:53. Ipak, Borac je odbijao da se preda, pa se već do kraja treće deonice potpuno rezultatski vratio u meč. U odlučujućih 10 minuta ušlo se sa 77:75 u korist tima Marka Baraća. Očekivano, u poslednjoj četvrtini se zaigralo daleko čvršće. Oba tima su zategla odbrane i sve se teže dolazilo do poena. Ušlo se u neizvesnu završnicu, Đurišić nije uspeo da pogodi sa linije penala za preokret, a potom je i Timotej Malovec okušao sreću u poslednjim trenucima, šutirao za pobedu, ali lopta nije htela u obruč – pobedu je upisao Borac.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 11 (16 in), Jelavić 11 (9 sk), Kobzistij 2, Milutinović, Ijasoglu, Đurišić 16 (6 sk), Kovačević, Plavšić 15 (15 sk, 24 in), Jović 6, Topić 28 (8 as, 28 in), Malovec

Borac Mozzart: Rebrača 11, Segu 21, Birts 17, Tomašević 9, Talić, Frenklin 9, Uskoković 12, Todorović, Čarapić 7, Manojlović 2, Šalić 2

U trećem kolu ABA lige, košarkaše Mega MIS-a čeka gostovanje u Železniku ekipi FMP-a, a susret je zakazan za ponedeljak, 16. oktobar, od 20.00.

Foto: Mega MIS