MEGA MIS IZGUBILA OD USC TROJANSA I U DRUGOM PRIPREMNOM MEČU NA MIKONOSU

Košarkaški Mega MIS-a su se drugi put u 48 sati sastali sa na Mikonosu sa ekipom Univerziteta Južna Kalifornija u okviru priprema za predstojeću sezonu i posle poraza 73:76 u prvom duelu, izgubili u revanšu 62:71 (9:18, 23:15, 16:17, 14:21). USC Trojansi su daleko bolje otvorili meč, stekli dvocifrenu prednost u ranoj fazi, ali su izabranici Marka Baraća počeli da se bude krajem prvog kvartala, da bi u drugom uhvatili priključak. Usledio je i veliki preokret po povratku sa pauze, ali je NCAA ekipa odgovorila snažnom serijom u drugoj polovini trećeg četvrtine, te je vratila višak pred odlučujućih 10 minuta. Vodila se izjednačena borba sve do poslednjih nekoliko minuta, kada su Trojansi ponovo odlepili i došli do pobede.

Još jednom je najefikasniji u redovima Mege bio Uroš Plavšić sa 19 poena, a na ispratio ga je Nikola Topić sa 12 poena na debiju. Oleksandr Kobzistij je dodao devet, Andrija Jelavić osam poena.

Slabo je Mega otvorila meč, dok su Trojansi bili vrlo raspoloženi, te su serijom 13:0 stekli veliku prednost. Ipak, sredinom uvodnog kvartala Baraćevi puleni su zaigrali bolje na oba kraja terena, te su dobili ostatak četvrtine rezultatom 9:5, pa su pred prvi odmor sveli zaostatak na devet poena. U drugoj četvrtini se razigrao i Uroš Plavšić, Mega je unutrašnjom igrom i dobrom odbranom nastavila da topi zaostatak i uhvatila potpuni priključak, te je posle 20 minuta prednost USC-a iznosila svega poen.

Nastavili su košarkaši Mega MIS-a sa dobrom igrom u trećem kvartalu, te su ubrzo došli i do prve prednosti na meču, poveli sa 45:38 posle nekoliko vezanih poena Plavšića sa linije penala. Ipak, usledio je odgovor rivala, koji serijom 12:3 vraća prednost, te na poslednju pauzu odlazi sa rezultatom 50:48 u svoju korist. Nastavili su Trojansi sa dobrom igrom, pogađali sa distance i na ulasku u poslednja tri minuta stekli novu dvocifrenu prednost, što se ispostavilo dovoljnim za trijumf.

Mega MIS: Iljasolu 2, Jelavić 8, Topić 12, Miljenović 1, Kozbistij 9, Popović 4, Kovačević 2, Malovec 5, Plavšić 19

Foto: Filip Plavčić/Telegraf.rs