MLADI KOŠARKAŠ MEGA MIS-A OGNJEN SRZENTIĆ SA U16 REPREZENTACIJOM SRBIJE NA EVROPSKOM PRVESTVU U SKOPLJU

Muška U16 reprezentacija Srbije će od 5. do 13. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu u Skoplju, a među putnicima našao se i mladi košarkaš Mega MIS-a Ognjen Srzentić.

Srzentić je u martu napunio 16 godina, u sezoni za nama je nastupao za kadetsku i juniorsku ekipu Mege, a debitovao je i za seniore.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu, uz Srzentića, predstavljati i Đorđe Šekularac, Andrej Bjelić, Vasilije Stojić, Aleksandar Goljović, Filip Raičević, Vasilije Jovanović, Petar Radović, Stefan Marjanović, Daris Sijarić, Vuk Zelić i Petar Ostojić.

Reprezentacija je smeštena u Grupu D sa selekcijama Letonije, Grčke i Poljske. Svi timovi idu dalje, a grupa u kojoj se nalazi Srbija se u osmini finala ukršta sa Grupom C gde se nalaze Nemačka, Izrael, Španija i Finska. Orlići takmičenje otvaraju utakmicom protiv Grčke, u subotu, 5. avgusta, od 21.00.

Mega će imati još jednog predstavnika na Evropskom prvenstvu u Skoplju pošto će za Sloveniju nastupati Ian Lazarevski.

Osmina finala na programu je 9. avgusta, dan kasnije igraju se mečevi četvrtfinala i razigravanja za plasman. Posle slobodnog dana, polufinala su zakazana za 12. avgust, a mečevi za medalje i konačan plasman igraju se 13. avgusta.

Foto: KSS