BOGOLJUB MARKOVIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM!

Bogoljub Marković potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom!

Talentovani krilni centar Mega MIS-a potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom! Marković je prethodne sezone nastupao za juniorski tim sa kojim se plasirao na finalni turnir juniorske Evrolige uz osvojene titule u ABA U19 ligi i prvenstvu Srbije, a debitovao je i za prvi tim Mege.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Bogoljub Marković je istakao da ga ovaj potpis motiviše da nastavi vredno da radi i napreduje:

– Veoma sam srećan što potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora nastavljam razvoj u Megi u čijim sam mlađim selekcijama doživeo predivne trenutke. To me motiviše i obavezuje da nastavim da vredno radim i napredujem kako bih opravdao ukazano poverenje. Ovom prilikom želeo bih i da se zahvalim svima u klubu na nesebičnoj podršci u ostvarivanju zajedničkih rezultata,

izjavio je Marković.

Bogoljub Marković je rođen 12. jula 2005. godine u Užicu, visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Megu je došao tokom leta 2021. godine i već u prvoj sezoni je osvojio tri titule sa mlađim selekcijama kluba, i to juniorsku Evroligu, juniorsku ABA ligu i titulu prvaka Srbije u kadetskoj konkurenciji, a nastupio je i za kadetsku reprezentaciju Srbije prošle godine na U17 Svetskom prvenstvu u Španiji.

U prethodnoj sezoni je osvojio juniorsku ABA titulu i titulu juniorskog prvaka Srbije, a debitovao je i za prvi tim Mege. U juniorskoj Evroligi je beležio 15 poena i 8,6 skokova po meču, dok je u juniorskom prvenstvu Srbije imao 22,4 poena, 10 skokova i 1,6 blokade po meču.

Čestitamo Bogi!

Foto: Mega MIS