MEGA MIS U NAREDNOJ SEZONI JAČA ZA ANDRIJU JELAVIĆA, TIMOTEJA MALOVECA I STEFANA MILJENOVIĆA IZ OKK BEOGRADA

Košarkaši klub Mega MIS okončao je sezonu 2022/23 u polufinalu Superlige Srbije i već se okreće narednoj. Redove ekipe Marka Baraća pojačaće Andrija Jelavić (2004), Timotej Malovec (2004) i Stefan Miljenović (2001) koji su pružali sjajne partije u dresu OKK Beograda i pomogli mu da se domogne Superlige Srbije u nedavno okončanoj takmičarskoj godini.

Jelavić je prošle sezone osvojio juniorsku Evroligu kao član U18 ekipe Mega MIS-a, a u tekućoj je bio deo Meginog tima koji je odbranio regionalni tron. Branio je i boje seniorskog sastava OKK Beograda i bio jedan od najboljih igrača u ekipi Vuleta Avdalovića koja se izborila za plasman u Superligu, a potom došla i nadomak polufinala posle borbe u Grupi A sa FMP SoccerBetom, Zlatiborom i subotičkim Spartakom.

Mladi krilni centar je u sezoni 2022/23 beležio 12,1 poen i 8,7 skokova u KLS, kao i 18,5 poena i 12,3 skoka u grupnoj fazi Superlige.

Poput Jelavića, i Malovec je prošle sezone sa juniorima Mega MIS-a osvojio titulu u Evroligi, a i ove je bio član U19 tima koji je podigao pehar u U19 ABA ligi.

Talentovani krilni košarkaš je kao član OKK Beograda prosečno postizao 7,6 poena, uz 3,5 uhvaćenih lopti u KLS, dok je u Superligi bio na proseku od 6,6 poena i 3,5 skoka.

Miljenović je bio jedan od najboljih igrača u Avdalovićevoj ekipi, pošto je sa prosekom od 17,1 poena, 4,2 skoka i 3,6 asistencije bio među najzaslužnijima za plasman u Superligu. Popravio je brojke u borbi za plasman u polufinale plej-ofa domaćeg prvenstva, te je u Grupi A protiv FMP-a, Zlatibora i Spartaka prosečno postizao 21,8 poena, uz 5,6 skokova i 5,1 asistenciju.

Pre OKK Beograda, ovaj 22-godišnji bek nastupao je za Leotar iz Trebinja i Slodes, a svojevremeno je branio i boje Sliperi Rok univerziteta u Pensilvaniji.

Momci, dobro došli.

Foto: Mega MIS