MEGA MIS PORAZOM OD FMP-A U POLUFINALU SUPERLIGE SRBIJE OKONČALA SEZONU 2022/23

Podmlađeni sastav Mega MIS-a nije uspeo da se izbori za majstoricu u polufinalnoj seriji Superlige Srbije, pošto je u drugom meču poražen u Železniku od ekipe FMP Soccerbet-a 96:70 (25:16, 18:18, 29:17, 24:19). Izabranici Marka Baraća nisu najbolje otvorili meč, domaćin je stigao do velike zalihe u ranoj fazi, ali su se na vreme trgli i u drugom kvartalu prepolovili zaostatak. Vodila se velika borba sve do sredine treće četvrtine, kada se FMP ponovo odlepio. Smogla je ekipa Mega MIS-a snage za još jedan nalet u odlučujućoj deonici, ali ga je tim iz Železnika odbio, zadržao višak i priveo meč kraju u svoju korist.

Mega MIS je tako okončala sezonu 2022/23, tokom koje je ostvarila plasman u finale Kupa Radivoja Koraća, domogla se četvrtfinala ABA lige kao šestoplasirana na tabeli sa učinkom 12-14, dok je u Superligi Srbije kao prvoplasirana iz Grupe B, sa pet pobeda i jednim porazom, izborila plasman u polufinale.

Poslednji susret u takmičarskoj godini obeležili su Matej Rudan sa 18 (indeks 18) i Filip Jović sa 17 poena (indeks 20), dok je kapiten Luka Cerovina ubeležio 11. Mladi Andrej Mušicki je postigao devet poena.

Mega MIS je polufinale igrala sa samo dva igrača rođena pre 2000. godine, a u seniorskom timu je protiv FMP-a debi upisao i Ognjen Nikolić (2006).

U pobedničkom sastavu izdvojio se Ebuka Izundu sa 22 poena, Ranko Simović je dodao 19, Aleksa Stepanović 17, dok je Čarls Mur susret okončao sa 13 poena.

Domaćin je otvorio meč sa šest vezanih poena, Mega je odgovorila, ali je usledila serija FMP-a 12:2, pa je ubrzo prednost tima iz Železnika narasla i na plus 16. Ipak, trgli su se puleni Marka Baraća posle tajm-auta i uvodnu četvrtinu okončali sa sedam vezanih poena, te se na prvi odmor otišlo sa 25:16. Nastavila su košarkaši Mega MIS-a u dobrom ritmu, pa su sveli zaostatak na šest poena. Usledila je velika borba za svaki posed, ali je domaćin vratio dvocifrenu prednost, da bi posle nove dobre sekvence Baraćeve ekipe u završnici kvartala, nakon 20 minuta igre na semaforu stajalo 43:34.

Držao se podmlađeni sastav Mega dobro u uvodnim minutima drugog poluvremena, ali usledila je nova velika serija FMP-a koji je uspostavio kontrolu i pred odlučujuću deonicu stekao 21 poen viška. Pokrenuo je Jović ekipu Mega MIS-a na startu poslednje četvrtine, te je očas prepolovila zaostatak, ali sastav iz Železnika je uspeo da odbije nalet Baraćevog tima, ponovo stekao značajnu prednost i na kraju upisao trijumf.

Mega MIS: Rudan 18 (18 in), Uskoković 6 (6 as), Cerovina 11, Marković 4 (6 sk), Terzić 3, Paunović, Srzentić, Kovačević 2, Nikolić, Jović 17 (20 in), Milosavčević, Mušicki 9

FMP Soccerbet: Mur 13, Stepanović 17, Šaranović 6, Simović 19, Izundu 22, Bič 7, Pavićević 4, Todorić, Matović 2, Vuković 2, Dženkins 4

Foto: FMP Soccerbet/Ivica Veselinov