MEGA MIS IZGUBILA OD BORCA U ČAČKU, ALI ZADRŽALA PREDNOST U MEĐUSOBNIM OKRŠAJIMA

U odloženom susretu prvog kola Superlige Srbije, košarkaši Mega MIS-a izgubili su u Čačku od Borac Mozzarta 87:82 (23:21, 17:26, 24:16, 23:19). Izabranici Marka Baraća su posle neizvesne prve deonice došli do osetnije prednosti u drugoj i činilo se uspostavili kontrolu, ali je usledio snažan odgovor domaćina po povratku sa pauze. Vodila se velika borba u trećoj četvrtini, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Borac je poslednji odmor dočekao sa poenom viška. Ipak, sredinom odlučujućeg perioda domaćin se odlepio, stekao i dvocifrenu prednost, te je na kraju upisao pobedu.

Posle prvog poraza, Mega MIS ostaje na prvom mestu u Grupi B sa učinkom 3-1, koji je ostvario i Borac, ali Baraćeva ekipa je zadržala prednost u međusobnim okršajima, pošto je prvi susret sa Čačanima dobila 92:78. Slede Vojvodina sa 2-2 i Metalac sa 0-4.

U poraz od Borca najefikasniji bio je Luka Cerovina sa 20 poena, dok je najkorisniji bio Danko Branković sa dabl-dablom od 14 poena i 12 skokova, za indeks 23. Aleksa Uskoković je takođe ubeležio dabl-dabl sa 16 poena i 11 asistencija, dok je Matej Rudan postigao 15, a Petar Kovačević 11 poena.

Domaći sastav je predvodio Uroš Čarapić sa 30 poena, 16 je dodao Sava Lešić, dok su dvocifreni bili i Aleksa Novaković sa 14, kao i Nikola Kocović sa 12 poena.

Borac je nešto bolje otvorio meč, ali je ubrzo Mega odgovorila i usledila je rezultatska klackalica do kraja prve deonice, da bi domaćin prvi odmor dočekao sa dva poena viška (23:21). Kovačević je zaigrao odlično u nastavku, pa je Mega stigla i do preokreta, a posle slobodnih bacanja u finišu poluvremena i do sedam poena prednosti (40:47).

Ipak, ekipa Dejana Mijatovića je treću četvrtinu otvorila serijom 13:0 i preuzela kontrolu, ali samo nakratko. Odreagovali su košarkaši Mege i vratili prednost sredinom kvartala. Vodila se velika borba do poslednjeg odlaska na odmor, koji su Čačani dočekali sa 64:63. Ubrzo su se i odlepili u odlučujućem kvartalu, stekli devet poena viška, a potom poveli i dvocifrenom razlikom. Mega je pokušala da odgovori preko Uskokovića i Rudana, ali Borac je zadržao prednost i upisao pobedu.

Naredni meč za košarkaše Mega MIS-a na programu je u četvrtak, 25. maja, od 17:00 u dvorani Mega Factory, a protivnik je Vojvodina.

Mega MIS: Branković 14 (12 sk), Rudan 15, Uskoković 16 (11 as), Kazalon, Cerovina 20, Paunović 2, Gačić, Kovačević 11, Popović, Nikolić, Terzić 4

Borac: Nikolić, Tomašević 9, Kocović 12, Todorović 4, Čarapić 30, Ćurčić 2, Milošević, Lešić 16, Erić, Radović, Dragićević, Novaković 14

Foto: Mega MIS