PRVI PORAZ JUNIORA MEGA MIS-A POSLE 36 VEZANIH POBEDA U SVIM TAKMIČENJIMA

Samo par dana nakon osvajanja kvalifikacionog turnira Evrolige, juniori Mega MIS-a okrenuli su se obavezama u Roda Juniorskoj ligi Srbije, te su u okviru 21. kola dočekali Borac Mozzart – i doživeli prvi poraz u sezoni, 82:86 (27:15, 18:20, 17:17, 11:21). Izabranici Dragoljuba Avramovića su stekli komfornu prednost u uvodnom kvartalu, čuvali je sve do poslednjih 10 minuta, kada je rival podigao nivo igri trojkom u poslednjem minutu čevrte deonice izborio produžetak. Juniori Mege su dobro ušli u dodatnih pet minuta, vezali šest poena, ali je Borac odgovorio i serijom 8:0 preokrenuo. Ušlo se u penal završnicu u kojoj su gosti bili koncentrisaniji, te su ubeležili trijumf.

Juniori Mega MIS-a su tako posle 36. vezanih pobeda od 1. septembra, 20 u domaćem prvenstvu, prvi put osetili gorak ukus poraza. Uprkos tome imaju sve u svojim rukama i osigurano prvo mesto na tabeli kolo pre kraja.

Bogoljub Marković je nastavio sa odličnim igrama, te je susret okončao sa 27 poena, 12 skokova i tri blokade za indeks korisnosti 32. Dabl-dabl je ostvario i Urban Kroflič, koji je uz 12 poena imao i 10 skokova, ali i po četiri asistencije i ukradene lopte. Luka Savanović je dodao 16 poena, dok je Andrej Mušicki uz 10 postignutih poena ubeležio i četiri završna dodavanja i po tri uhvaćene i ukradene lopte.

U poslednjem kolu juniori Mega MIS-a će gostovati vršnjacima iz Partizana.

Mega MIS: Šipčić 2, Gačić 2, Savanović 16, Marković 27 (12 sk, 32 in), Mušicki 10, Kroflič 12 (10 sk), Zečević, Nikolić, Dožić 9, Srzentić 4, Milosavčević, Babić

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov