KOŠARKAŠ MEGA MIS-A BOGOLJUB MARKOVIĆ NA KAMPU KOŠARKE BEZ GRANICA U SOLT LEJK SITIJU

Mladi košarkaš Mega MIS-a Bogoljub Marković učestvovaće na trodnevnom kampu Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju, od 17. do 19. februara. Veliko priznanje za jednog od najperspektivnijih srpskih košarkaša i najkorisnijeg igrača dosadašnjeg toka takmičenja u Roda Juniorskoj ligi Srbije, koji je nedavno debitovao i za prvi tim Mega MIS-a u utakmici 17. kola ABA lige protiv Cibone.

Svoj talenat je 17-godišnji Marković na najbolji način pokazao takmičeći se protiv vršnjaka u Juniorskoj ligi, gde je jedan od najzaslužnijih za perfektan učinak ekipe Dragoljuba Avramovića posle 15 mečeva, sa prosekom od 21,1 poena i indeksom 28,8 po utakmici.

Prethodne sezone je osvojio kadetsko prvenstvo Srbije, ali i U19 ABA ligu, kao i juniorsku Evroligu.

Tako će Marković u Solt Lejk Sitiju dobiti priliku da se upozna i radi sa najtalentovanijim košarkašima sveta, ali i nekim od najcenjenijih svetskih stručnjaka.

Košarka bez granica je nastala kao razvojni program u saradnji NBA i FIBA koji ujedinjuje mlade igrače u svrhu promovisanja košarke, ali i sportskih vrednosti. Osnovana je 2001. godine i dosad je organizovala 66 kampova u 43 grada širom 31 države, na šest kontinenata. Dosad je u programu učestvovalo preko 3,900 mladih košarkaša iz 134 različite zemlje.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov