BARAĆ: „VELIKA POBEDA, IGRAČI PAMETNO TRAŽILI ŠTA DA NAPADAJU“

Peta pobeda košarkaša Mega MIS-a u poslednjih šest utakmica u okviru ABA lige. Savladali su u 19. kolu ekipu SC Derby-a i u to u podgoričkoj dvorani Morača 103:83 (21:19, 29:30, 28:16, 25:18). Posle prilično izjednačenog prvog poluvremena, izabranici Marka Baraća su se odlepili u trećoj četvrtini zahvaljujući sjajnim rolama Mateja Rudana i Ahmada Rorija. Stekli su 13 poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta, a onda vrlo brzo poveli i sa 19 razlike u poslednjem periodu, pa je sve postalo jasno u Crnoj Gori. Velika, osma pobeda ekipe Mega MIS-a u regionalnom takmičenju, pa je sa učinkom 8-11 nastavila borbu za plasman u plej-of. Studentski centar ima samo trijumf više (9-10).

Trener Marko Barać je posle treće vezane pobede na strani sa preko 100 postignutih poena bio veoma zadovoljan.

Pre svega da čestitam mojim igračima. Ovo je stvarno velika pobeda za nas, protiv jednog izvanrednog tima koji unazad dve godine vrlo teško gubi bodove kod kuće. Napravili smo veliki posao. Na otvaranju utakmice je ofanzivno bilo prilično dobro, ali domaćin nas je pametno napadao sa unutrašnjom igrom, gde je veliki broj naših igrača ulazio u problem sa faulovima vrlo rano. Posle toga smo dva puta uspevali da napravimo osetniju prednost, prvi put su fenomenalnom igrom Megija uspeli da se vrate, drugi put čistom našom dekoncentrijacom, izgubljenim loptama, nevraćanjem nazad. Na poluvremenu smo imali minimalnu prednost, ali osetio sam da igrači nisu zadovoljni. Atmosfera je bila kao da gubimo. Nije bilo potrebe za time, jer smo u drugom poluvremenu napravili reakciju i pored velikog broja ofanzivnih skokova. Sigurno nije lako napraviti u takvoj utakmici tu vrstu reakcije, uz istrčavanje kontranapada u druogm poluvremenu. Igrači su pametno tražili šta da napadaju, rezultat je veliki broj poena u gostima, protiv kvalitetnog i vrlo dobro vođenog tima,

rekao je Barać.

Košarkaši Mega MIS-a su tako napravili sjajnu uvertiru za Kup Radivoja Koraća koji je na programu od 15. do 18. februara u niškoj dvorani Čair. Izabranici Marka Baraća se u četvrtfinalu sastaju sa Vojvodinom, a meč je na programu u sredu, prvog dana takmičenja, od 21.00.

Foto: SC Derby/Filip Roganović