MEGA MIS PRUŽILA OTPOR, ALI NIJE USPELA DA IZNENADI CEDEVITA OLIMPIJU NA PREMIJERI U NOVOJ GODINI

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da iznenade Cedevita Olimpiju u 13. kolu ABA lige i novu godinu otpočnu pobedom. U Hali sportova Ranko Žeravica su posle velike borbe izgubili 82:96 (17:28, 23:22, 18:18, 24:28). Oslabljen je sastav Marka Baraća izašao na megdan slovenačkom šampionu, bez povređenog prvog centra Danka Brankovića i Dragana Milosavljevića koji se preselio u Igokeu. Ipak, dobro se Mega nosila sa ekipom iz Ljubljane i desetkovana, ali je uglavnom jurila zaostatak. U trećoj deonici je imala dobar nalet, ali nije uspela da preokrene. Gosti su se u poslednjem kvartalu odlepili, poveli sa 17 razlike, ali Baraćevi izabranici nisu odustajali. Prišli su na minus sedam, ali nisu imali snage da u potpunosti istope deficit. Mega tako posle 13 kola ima učinak 3-10, dok je Cedevita Olimpija ubeležila 10. trijumf (10-2).

U redovima Mege izdvojili su se Malkolm Kazalon sa 22 i Ahmad Rori sa 21 poenom, dok je do dvocifrenog učinka došao i Nikola Đurišić sa 11 poena.

Kod Cedevita Olimpije su po 21 poen upisali Jogi Ferel i Džoš Adams, 12 je dodao bivši igrač Mege Karlo Matković, dok je 11 ubeležio  Amar Alibegović.

Gosti su se odlepili serijom 7:0, ali je Mega uspevala da im parira, pa i da posle trojke Kazalon priđe na tri poena zaostatka. Ipak, finiš deonice pripao je Cedevita Olimpiji, koja na pauzu odlazi sa 11 poena viška. Dugo je sastav iz Ljubljane odbijao nalete domaćina u nastavku, čuvao dvocifren višak, da bi posle dve trojke Kazalon Mega prišla na minus sedam u završnici. Ipak, u poslednjim sekundama druge četvrtine Adams pogađa sa distance za 40:50 pred veliki odmor.

Odlično je Mega otvorila drugo poluvreme, zategla odbranu i odmah vezala četiri poena. Pokazala da se neće predati pred favorizovanim protivnikom. Vodila se velika borba, ali su gosti sa sedam vezanih poena ponovo uspeli da se odlepe. Na kraju, kao da se treći period nije ni igrao, pošto je razlika ostala ista (58:68). Ekipa Jurice Golemca je povela i sa 17 razlike u poslednjem kvartalu, ali Mega nije odustajala. Posle trojki Rorija i Cerovine prišla je na sedam poena zaostatka u završnici. Ipak, iskusniji sastav iz Slovenije je uspeo da sačuva prednost i upiše pobedu.

Mega MIS u narednom kolu dočekuje FMP Meridian u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je zakazan za nedelju, osmi januar, od 12.00.

Mega MIS: Rudan 6, Uskoković 2, Kobzistij, Kazalon 22, Đurišić 11, Kovačević 5, Cerovina 6, Rori 21, Grbović 6, Marković, Mušikić 3, Stefanović.

Cedevita Olimpija: Rebec 5, Ferel 21, Radović 2, Jeremić 3, Alibegović 11, Murić 7, Mulalić 6, Adams 21, Matković 12, Gnjidić, Omić 8.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov