JUNIORI MEGA MIS-A POSLE VELIKOG PREOKRETA SAVLADALI CRVENU ZVEZDU I OSAMILI SE NA VRHU RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE

Velika pobeda juniora Mega MIS-a. U zaostalom susretu trećeg kola Roda Juniorske lige Srbije savladali su Crvenu zvezdu posle velikog preokreta 79:70 (13:25, 24:15, 17:21, 25:9). Izabranici Dragoljuba Avramovića nisu najbolje otvorili meč, pa su se posle deset minuta našli u dvocifrenom zaostatku. Do poluvremena su pokazali reakciju i sveli deficit na svega tri poena, ali je Zvezda po povratku sa odmora sačuvala prednost, te je poslednjih 10 minuta dočekala sa sedam poena prednosti. A onda su Avramovićevi puleni pokazali pobednički karakter, zaigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, preokrenuli rezultat i furioznim nastupom u poslednjem kvartalu stigli do preokreta i devete pobede u isto toliko mečeva. Sa učinkom 9-0, Mega MIS se osamila na vrhu tabele.

Najefikasniji je velikom trijumfu bio Bogoljub Marković sa 19 poena (indeks korisnosti 22), a novi dabl-dabl upisao je Abdramane Sibi sa 11 poena i 12 skokova. S ozbirom da nije imao promašaj iz igre i bacanja šutirao 5/6, meč je okončao sa najvećim indeksom korisnosti – 27. Važan doprinos dali su i Danilo Dožić sa 18, Urban Kroflić sa 16 i Ognjen Srzentić sa 12 poena.

U narednom kolu juniori Mege gostuju ekipi Borac Mozzarta u Čačku.

Mega MIS: Šipčić, Savanović, Marković 19, Mušicki 3, Kroflič 16, Zečević, Nikolić, Dožić 18, Srzentić 12, Sibi 11 (12 sk), Milosavčević, Babić

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov