MEGA MIS SE DOBRO DRŽALA NA TEŠKOM GOSTOVANJU U PODGORICI, ALI POKLEKLA U ZAVRŠNICI

Košarkaši Mega MIS-a su ostavili dobar utisak na teškom gostvovanju u Podgorici, ali nisu uspeli da iznenade Budućnost VOLI u 12. kolu ABA Lige i poslednjem takmičarskom susretu u 2022. godini. Na kraju pobeda šampiona Crne Gore 79:66 (19:16, 21:18, 21:18, 18:15). Izabranici Marka Baraća su bili rame uz rame sa favorizovanim rivalom tokom većeg dela susreta, ali na kraju nisu imali snage da ispariraju ekipi bivšeg trenera Mege Vladimira Jovanovića. Mega tako posle 12 rundi ima učinak 3-9, dok je Budućnost došla do osmog trijumfa (8-4).

Mogu se iz poraza izvući lekcije i brojne pozitivne stvari, a jedna od njih je i najbolja partija u ružičastom dresu Oleksandra Kobzistija. Zaradio je poverenje trenera Baraća i susret okončao sa 15 poena i šest skokova. Danko Branković je dodao 14 poena, a čak 10 igrača Mege se upisalo u listu strelaca.

Budućnost je do pobede vodio Aleksandar Lazić sa 18 poena, po 10 su dodali Tre Bel Hejns, Aleksa Ilić i bivši centar Mege Alfa Kaba.

Vrlo izjednačena borba u uvodnom kvartalu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a domaćin je prvi odmor dočekao sa svega tri poena viška. Tesno je bilo i u nastavku. Baraćevi izabranici su se trudili da preokrenu, ali Budućnost je nekako čuvala višak. Tek u finišu poluvremena je prodisala i odbila nalet rivala, pa je podgorička ekipa pred poluvreme duplirala prednost iz prve četvrtine.

Početkom treće deonice Podgoričani prave seriju 11:0 i dolaze do čak 15 poena prednosti za tili čas. Nije to ipak slomilo Megu, koja se vrlo brzo trgla i sa osam vezanih poena preolovila zaostatak. Pokazali su Baraćevi momci da se neće predati, da žele i mogu da se nadmeću sa favorizovanim protivnikom. Ipak, iskusniji sastav iz glavnog grada Crne Gore je čuvao prednost. Pretila je Mega, imala nekoliko prilika da minus svede na jednocifren broj poena, ali nije se dalo. Na kraju je hrabro izgubila od tima skrojenog za najviše domete u regionalnom prvenstvu.

Mega MIS: Branković 14, Rudan 7, Uskoković 2, Kobzistij 15, Kazalon 5, Kovačević 4, Cerovina 3, Rori 7, Grbović 5, Mušikić 4, Stefanović

Budućnost Voli: Rejnolds 6, Bel Hejns 10, Šehović, Atić 2, But 2, Kaba 10, Lazić 18, Ilić 10, Jagodić Kuridža 5, Drobnjak 5, Popović 7, Kamenjaš 4

U narednom kolu Mega će ugostiti Cedevitu Olimpiju. Susret sa Ljubljančanima na programu je u ponedeljak drugog januara, od 12.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: Buducnost VOLI/Filip Roganović