SJAJNA IGRA MEGA MIS-A NA OBA KRAJA TERENA I STOTKA PROTIV SC DERBY-A

Košarkaši Mega MIS-a upisali su prvu pobedu u sezoni (1-5), pošto su u Hali Sportova Ranko Žeravica savladali SC Derby 101:74 (20:15, 18:17, 32:16, 31:26). Izabranici Marka Baraća su nešto sporije otvorili utakmicu šestog kola ABA lige, ali su sredinom prvog kvartala uhvatili zalet, došli do preokreta i u nastavku susreta strpljivo gradili prednost. Pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani, košarkaši Mege su treću deonicu otvorili serijom 13:0 i napravili ključnu zalihu, koju su do kraja konstantno uvećavali za ubedljiv trijumf protiv Studentskog centra (2-4).

Pobednički sastav je sa 20 poena i šest skokova predvodio Matej Rudan, dok je Danko Branković brojao do 17, uz šest uhvaćenih lopti i dve blokade. Odlična rola i Andrije Grbovića koji je dodao 16 poena, kao i Luke Cerovine koji je dodao 15. Dragan Milosavljević je dao ključan doprinos početkom trećeg perioda i susret okončao sa 15 poena i osam skokova.. Dvocifren je sa 10 poena na kraju bio i Malkolm Kazalon.

Sa druge strane najefikasniji Danilo Tasić sa 21 poenom, dok je 17 dodao Mario Drežnjak.

Gostima su pripakli uvodni momenti susreta, nisu se još razbudili igrači Mege. Ipak, trgnuo iz je iz sna Rudan sa dve trojkem krajem prvog perioda i seriju domaćina 11:0 za potpuni preokret. Nastavili su Baraćevi puleni u dobrom ritmu i početkom drugog perioda, pa su ubrzo stekli i prvu dvocifrenu prednost. Uspeo je rival da je prepolovi, da bi se na odmor otišli sa 38:32 na semaforu.

A onda, rapsodija Meginih igrača. Zategli su odbranu i predvođeni Milosavljevićem u napadu iz minuta u minut uvećavali prednost. Gosti iz Podgorice pet minuta nisu mogli da vide protivnički koš, a posle dve trojke Cerovine prednost je iznosila 18 poena. Nakratko je rival odgovorio, da bi potom stvari u svoje ruke preuzeo Grbović i sa dva precizna hica van linije 6,75 odlepio Megu na dotad najvećih 24 poena viška. Sve je bilo jasno u Hali sportova kada je Baraćeva ekipa početkom poslednjeg perioda povela sa 75:48 i stekla prednost koju Studentski centar više nikako nije mogao da stigne.

Mega MIS: Branković 17 (6 sk), Bogavac, Rudan 20 (6 sk), Uskoković 1, Kobzistij, Kazalon 10, Kovačević, Cerovina 15, Rori 4, Grbović 16, Milosavljević 15 (8 sk), Mušikić 3

SC Derby: Džekson 8, Megi 3, Pavlićević 3, Vučeljić 10, Slavković 4, Hadžibegović 2, Tasić 21, T. Ivšić 4, Z. Ivšić 2, Drežnjak 17, Dogan, Tišma

Sledi reprezentativna pauza, a Mega MIS po povratku na teren gostuje u Baru ekipi Mornara. Susret u Topolici je na programu u nedelju, 20 novembra, od 17.00.

Foto 1: ABA League
Foto 2, 3 & 4: Mega MIS/Ivica Veselinov