MEGA MIS PRUŽILA DOBAR OTPOR, ALI NIJE USPELA DA IZNENADI PARTIZAN

Košarkaši Mega MIS-a izgubili su na gostovanju Partizan Mozzart Betu u petom kolu ABA lige 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18). Izabranici Marka Baraća su se u većem delu susreta ravnopravno nosili sa evroligaškom ekipom Željka Obradovića, koja se u drugom kvartalu odlepila i sa dvocifrenim viškom otišla na veliki odmor. Uspeli su Baraćevi puleni da priđu na pet poena minusa, pa i da zaostatak od 16 poena u poslednjoj deonici svedu na šest, ali nisu imali snage za veliki preokret. Mega posle večerašnjeg susreta ima učinak 0-5, dok su crno-beli ostali na vrhu tabele regionalnog prvenstva sa maksimalnih 5-0.

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a Mega MIS je večeras podržala tu akciju i na megdan Partizanu izašla u kompletnoj roze garnituri (dres i šorc), iako ove sezone igra u kombinaciji roze i žute.

Megu je sa 26 poena i devet skokova predvodio Matej Rudan (indeks 34), dok je Danko Branković dodao 17 poena, uz sedam skokova i četiri blokade (indeks 22). Devet poena, uz sedam uhvaćenih i četiri ukradene lopte upisao je Malkolm Kazalon. Kod Partizana je sa 14 poena najefikasniji bio Džejms Naneli, dok su Balša Koprivica, Joanis Papapetru i Dante Egzum dodali po 10 poena.

Igralo se koš za koš u uvodnim minutima, da bi sa šest vezanih poena prvu osetniju prednost stekla Mega. Partizan je odgovorio serijom 6:0, ali su Baraćevi puleni u egal završnici prvog kvartala stekli minimalnu prednost. Vodila se velika borba i u nastavku, ali su crno-beli uglavnom imali višak, da bi na veliki odmor otišli sa plus 11.

Nije se Mega predavala. Prišla je evroligaškoj ekipi na pet poena zaostatka sredinom treće deonice, ali je usledio novi nalet domaćina koji je poslednjih 10 minuta dočekao sa 72:58. Nije to ekipi najtrofejnijeg evropskog stručnjaka bilo dovoljno za mirnu završnicu. Mega je vezala 10 poena na startu odlučujućeg kvartala i potpuno se vratila u meč. Nije ipak uspela da nastavi u istom ritmu, Partizan je sačuvao prednost i upisao trijumf.

Mega MIS: Branković 17 (7 sk), Bogavac, Rudan 26 (9 sk), Uskoković 5, Kobzistij 1, Kazalon 9 (7 sk), Kovačević, Cerovina, Rori 4, Grbović 3, Milosavljević 8, Mušikić 3

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 5, Ledej 5, Koprivica 10, Panter 4, Papapetru 10, Egzum 10, Naneli 14, Glas, Lesor 8, Trifunović 6, Anđušić 5, Madar 9

U narednom kolu ABA lige košarkaši Mega MIS-a dočekuju Studentski centar, a susret je na programu u nedelju (6. novembar) od 12.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov