U ČETVRTAK POČINJE MEMORIJALNI TURNIR „STEVAN JELOVAC“, MEGA MIS PROTIV OVERTIME TIMA NA STARTU

Košarkaški klub Mega MIS će u četvrtak 8. i petak 9. septembra organizovati Memorijalni turnir „Stevan Jelovac“ u znak sećanja na bivšeg igrača kluba i reprezentativca Srbije koji je 5. decembra 2021. godine preminuo u svojoj 32. godini od posledica moždanog udara. Na turniru koji će održati u Hali sportova Ranko Žeravica će pored Mege učestvovati još FMP Meridian, SC Derby i Team Overtime koji prvi put ove godine nastupa u Evropi i koji je sastavljen Overtime Elite igrača koji imaju pravo izlaska na NBA Draft.

Ulaz na Memorijalni turnir „Stevan Jelovac“ će biti slobodan.

Memorijalni turnir „Stevan Jelovac“ će biti otvoren u četvrtak od 18:30 utakmicom Mega MIS – Team Overtime a ovom prilikom je generalni menadžer Mege Goran Ćakić pozvao sve ljubitelje košarke da dođu u Halu sportova:

– Memorijalni turnir će biti prilika da na primeren način obeležimo sećanje na našeg bivšeg igrača i reprezentativca Srbije Stevana Jelovca koji nas je prerano napustio. Na turniru će učestvovati četiri ekipe sa pregršt mladih i talentovanih igrača. Među njima će biti i Team Overtime koji ove godine po prvi put nastupa u Evropi i koji je sastavljen od velikog broja talenata, među njima su i igrači kojima se predviđa da će biti izabrani kao „lottery pick“ na NBA draftu 2023. Upravo za duel Mega MIS-a i Overtime tima vlada veliko interesovanje ne samo kod nas, već i u inostranstvu, gde su sve oči uprte u ovaj duel na kome će igrati neki budući NBA igrači. Ovim putem bih iskoristio priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na Memorijalni turnir u Halu sportova Ranko Žeravica gde će, siguran sam, moći da uživaju u igri nekih budućih zvezda ne samo regionalne, već i svetske košarke,

izjavio je Ćakić. 

Sve utakmice na turniru biće prenošene putem Youtube kanala Digital Score.

Raspored:

8. septembar (četvrtak):
18:30: Mega MIS – Team Overtime
20:45: FMP – SC Derby

9. septembar (petak):
18:30: Utakmica za 3. mesto
20:45: Finale

Stevan Jelovac je rođen 8. jula 1989. godine u Novom Sadu, a pored Mege za koju je igrao u dva navrata, u karijeri je još nastupao za Vizuru, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gacijantep, Sen-En NeoFeniks i AEK. Jelovac je nastupao i za reprezentaciju Srbije tokom 2018. i 2019. godine kada je dao značajan doprinos plasmanu Srbije na Mundobasket.

Foto: Mega MIS