MILENKOVIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM

Milenković je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom!

Talentovani krilni centar Mega MIS-a Aleksa Milenković potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom! Milenković je u protekloj sezoni nastupao za juniorski tim sa kojim je osvojio titulu prvaka juniorske Evrolige kao i titulu u ABA U19 ligi, a u narednoj će nastupati za OKK Beograd na dvojnu licencu.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Aleksa Milenković se zahvalio na ukazanom poverenju i prilici da nastavi da napreduje:

– Potpisom ovog ugovora smatram da sam napravio veliki iskorak u mojoj karijeri. Zahvaljujem se trenerima i menadžmentu kluba na ukazanom poverenju i prilici koja mi je pružena da nastavim da napredujem. Ono što svakako mogu da garantujem je maksimalno zalaganje i posvećenost sa moje strane. Takođe, zahvalan sam na prilici koja se ne pruža toliko često, da igram Košarkašku ligu Srbije sa 18 godina što ću imati priliku na dvojnoj licenci u OKK Beogradu,

izjavio je Milenković.

Aleksa Milenković je rođen 18. aprila 2004. godine u Beogradu, visok je 204 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Megu je došao tokom leta 2021. godine iz Partizana i u protekloj sezoni je sa juniorskim timom osvojio juniorsku Evroligu gde je beležio 9.9 poena i 5,9 skokova u proseku, kao i ABA U19 ligu, gde je imao 6,3 poena i 4,4 skoka po meču. U Roda Juniorskoj ligi Srbije je imao 12,3 poena i 8,2 skoka po meču.

Čestitamo Aleksa!

Foto: Mega MIS