SIMANIĆ PRELAZI U SARAGOSU: „BILO MI JE VELIKO ZADOVOLJSTVO ŠTO SAM BIO DEO MEGE“

Simanić nastavlja karijeru u Španiji!

Sada već bivši igrač Mega MIS-a Boriša Simanić će karijeru nastaviti u španskoj ACB ligi pošto je potpisao ugovor sa Saragosom. Simanić je u Megu došao pred Superligu 2021. godine pošto je prethodno nastupao sedam godina za Crvenu zvezdu i FMP, a u sezoni koja je iza nas je pružao odlične partije kada je izrastao u jednog od lidera ekipe.

Na oproštaju od Mege Boriša Simanić je istakao veliko zadovoljstvo što je bio deo kluba:

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam ovih godinu i nešto dana bio deo Mege. Radili smo vredno i uz pomoć svih, mojih saigrača, stručnog štaba i uprave kluba, uspeo sam da vratim samopouzdanje na terenu i da napredujem igrački i na tome bih svima želeo da se zahvalim. Odlična sezona je iza nas, siguran sam da će Mega nastaviti da ide u pravom smeru, a za klub će me uvek vezati samo lepa sećanja,

izjavio je Simanić.

Boriša Simanić je rođen 20. marta 1998. godine u Ljuboviji, visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Megu je došao pred Superligu 2021. godine kada se klub po prvi put u istoriji plasirao u finale plej-ofa domaćeg prvenstva. Ove sezone je u ABA ligi u proseku beležio 12,8 poena i 4,3 skoka, dok je u Superligi imao 14,3 poena i 5,2 skoka po utakmici. 

Hvala na svemu Boro i srećno!

Foto: KK Mega MIS