MEGA POVELA U PLEJ-OF SERIJI PROTIV BORCA

Odličan početak finalne serije protiv Borca!

Košarkaši Mega Mozzarta pobedili su čačanski Borac u prvom meču finala plej-ina Superlige Srbije sa 85:71 (32:20, 20:17, 13:22, 20:10). Izabranike trenera Vladimira Jovanovića od plasmana u polufinale plej-ofa i duela sa Crvenom zvezdom deli još samo jedan trijumf, koji će imati priliku da ostvare u utorak od 18 časova u Čačku. Eventualna treća utakmica bi se igrala u četvrtak 26. maja u hali Mega Factory.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Boriša Simanić sa 17 poena i Samson Ružencev sa 14. U ekipi Borca su Marko Pecarski i Ivan Marinković postigli po 11 poena.

Pre početka utakmice publika u hali je imala priliku da pozdravu juniore KK Mega Mozzart koji su u subotu ostvarili istorijski uspeh osvajanjem juniorske Evrolige.

Borac je zonskom odbranom na početku meča pokušao da iznenadi Megu, ali domaći su imali spreman odgovor. Cerovina, Ružencev i Simanić su podesili nišanske sprave i u visokim procentima pogađali su šuteve za tri poena. Na drugoj strani, Marko Pecarski zadavao je najviše problema odbrani ekipe, ali kada su domaći zaigrali angažovanije u odbrani pa je prednost ekipe trenera Vladimir Jovanovića počela je da raste.

Iako je utakmicu igrao sa slomljenim nosem, Aleksa Uskoković doneo je preko potrebnu agresivnost u defanzivu Mege, a nekoliko lakih poena iz kontre postigao je posle oduzetih lopti. Prva četvrtina bila je izuzetno efikasna, a prvi put do dvocifrenog vođstva domaći su došli posle trojke Ruženceva (30:18). Značajnu podršku sa klupe dao je 19-godišnji Andrija Grbović, koji je u intervalu od sedam minuta postigao osam poena. Mega je u drugoj deonici imala i 20 poena prednosti (50:30), ali su do odlaska na veliki odmor Čačni serijom 9:1 uspeli da uhvate priključak.

Furiozan početak drugog poluvremena imali su košarkaši Borca. Sa tri brze trojke gosti iz Čačka prišli su na samo četiri poena minusa i to je odredilo dalji tok meča. Posle dominacije Mege, odnos snaga na terenu bio je prilično izjednačen, a Borac je u nekoliko navrata pretio, ali nije uspevao da priđe na manje od četiri poena zaostatka. Ponovo je kvalitetne minute imao mladi Grbović, a za trijumf Mege ključna je bila serija 8:0 koju su inicirali Cerovina, Rudan i Simanić, pa je Mega stekla 13 poena prednosti i time obezbedila da meč rutinski privede kraju.

Mega Mozzart: Paunović, Vujić, Ružencev 14 (7 skokova), Rudan 10 (7 skokova), Uskoković 11 (8 asistencija), Kočović, Kovačević 4 (6 skokova), Cerovina 12, Grbović 12, Simanić 17 (7 skokova), Mušikić 2 (6 skokova), Bogavac 3.

Borac: I. Đoković 2, Đ.V. Ćurčić 10, R. Đoković 7, Lopez 5, Đ.M. Ćurčić 9, Pecarski 11, Marinković 11, Novaković 8, Todorović 1, Andrić 1, Čarapić 6.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov