MEGA NASTAVLJA DA ULAŽE U BUDUĆNOST, POTPISALI MALOVEC I JELAVIĆ

Veliki talenti potpisali za Mega Mozzart!

Košarkaški klub Mega Mozzart nastavlja da pravi tim za budućnost pošto su ugovor sa klubom potpisala dvojica izuzetno taletnovanih igrača, Timotej Malovec (2004, Slovačka) koji dolazi iz redova Intera iz Bratislave, kao i Andrija Jelavić (2004, Hrvatska), doskorašnji igrač Cedevite Junior. Malovec i Jelavić će imati priliku da debituju za Megu već na F8 turniru juniorske Evrolige koji će se od 18. do 21. maja održati u Beogradu.

Timotej Malovec je rođen 25. aprila 2004. godine, visok je 204 centimetara i igra na pozicijama dva i tri. Ove sezone je za Inter Bratislavu u proseku beležio 7.7 poena i 3.6 skokova po utakmici u slovačkom prvenstvu. Pored nastupa za mlađe reprezentativne selekcije, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Slovačke, a publika u Srbiji je imala priliku i da ga uživo gleda u utakmici kvalifikacija za Svetski kup između Srbije i Slovačke koja je odigrana u okviru februarskog FIBA prozora u Beogradu.

Andrija Jelavić je rođen 26. maja 2004. godine, visok je 207 centimetara i igra na pozicijama tri i četiri. Ove sezone je nastupio na četiri utakmice za Cedevitu Junior, a igrao je i na dvojnu licencu u Drugoj hrvatskoj ligi za ekipu Hermes Analitica za koju je u proseku imao 16.2 poena, 8 skokova i 1.2 blokade. Prošlog leta je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na U18 Čelendžeru u proseku beležio 14.4 poena i 7.4 skokova.

Dobro došli momci!

Foto: Mega Mozzart