ĐURIŠIĆ I JOVIĆ DEBITOVALI U POBEDI REPREZENTACIJE SRBIJE

Četvorica košarkaša Mega Mozzarta su večeras bila u sastavima svojih nacionalnih selekcija u kvalifikacijama za Svetski kup 2023. godine, a na kraju se radovao Megin trio u reprezentaciji Srbije.

Trojica igrača Mege su bila u sastavu reprezentacije Srbije koja je u Beogradu savladala Slovačku sa 75:63, s tim što su prve minute u A timu zabeležili Jović i Đurišić. Najefikasniji je bio Nikola Đurišić koji je zabeležio 7 poena, uz 4 skoka, 1 asistenciju i 3 ukradene lopte za 20 minuta na terenu. Nikola Jović je bio u sastavu reprezentacije u prošlom prozoru, a na ovoj utakmici je zabeležio i debi, pošto je u igri proveo nešto manje od 2 minuta, dok je Boriša Simanić imao 4 poena, 2 skoka i po 1 asistenciju, blokadu i ukradenu loptu. Treba napomenuti i da je kondicioni trener Mege Marko Sekulić takođe bio u sastavu stručnog štaba reprezentacije.

Hrvatska je na domaćem terenu izgubila od Švedske sa 64:70, a Karlo Matković je debitovao za prvi tim sa 1 skokom za 9 minuta igre, dok Matej Rudan nije bio u 12.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović