JANKOVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U ŠPANIJI

Centar Mega Mozzarta Nikola Janković nastaviće karijeru u španskom Breoganu!

Dosadašnji centar Mege Nikola Janković će u nastavku sezone nastupati za ACB ligaša Breogan pošto je potpisao ugovor sa španskom ekipom. Janković je u Novembru pojačao Megu kao zamena za povređenog Borišu Simanića i ove sezone je nastupio na tri utakmice Mege u ABA ligi.

Nikola Janković je rođen 13.02.1994. godine u Vranju, visok je 206 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. Profesionalnu karijeru je započeo 2012. godine u Belgiji gde je nastupao za Šarloa i Pepinster. Već pomenute 2015. godine se vraća u Srbiju gde je bio izuzetno zaslužan za sjajne rezultate u toj sezoni kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige, da bi potom u Superligi Mega pobedom u seriji za treće mesto obezbedila plasman u ABA ligi i u narednoj sezoni.

U Megi se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone. Tokom ove sezone je nastupao i za Podgoricu u dva balona Druge ABA lige gde je u proseku beležio 16.5 poena i 9.5 skokova. Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze.

Srećno Jankeru!

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov