FANTASTIČNA MEGA SRUŠILA BUDUĆNOST UZ MVP PARTIJU MATKOVIĆA

Veliki povratak Mege na pobednički kolosek!

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 7. kola ABA lige posle velike borbe savladali Budućnost VOLI sa 87:81 (23:19, 32:19, 17:25, 15:18). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali sjajnu utakmicu u hali Mega Factory koja je u subotu uveče promenjena zbog prokišnjavanja krova u Hali sportova „Ranko Žeravica, gde su u finišu prvog poluvremena imali 17 poena prednosti, da bi u nastavku utakmici odbili napade Budućnosti i zasluženo stigli do pobede.

Najbolji u redovima Mege je bio Karlo Matković sa 26 poena, 12 skokova uz indeks 40, dok je Nikola Jović imao 18 poena. U ekipi Budućnosti su se istakli Džastin Kobs sa 19 poena i Vladimir Micov sa 17.

Posle sedam odigranih kola regionalnog takmičenja Mega Mozzart ima skor 3-4 dok je Budućnost zabeležila pet pobeda i dva poraza. Mega će u narednom kolu u nedelju 14. novembra gostovati Igokei.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Đurišić, Jović, Matković i Balcerovski. Dobar početak Mege koja posle trojke Smita i zakucavanja Balcerovkog vodi sa 7:4. Ipak, centar Mege je zbog brza dva faula otišao na klupu, a Mega je nastavila sa odličnom odbranom pa iz kontri i sa slobodnih bacanja stiže do 13:6. Jović trojkom donosi prvu dvocifrenu prednost. Imala je Mega plus 11, ali je gostujuća ekipa iskoristila greške Mege i prišla na šest poena zaostatka. Matković iz reketa i Kazalon iz ulaza uspevaju na kratko da odbiju napad Budućnosti međutim, gosti ipak prilaze na četiri poena na kraju prve četvrtine, 23:19.

Ružencev je odličan na početku druge četvrtine kada je u kratkom periodu vezao šest poena, da bi potom Smit sjajno asistirao za „alej-up“ zakucavanje Matkovića a potom pogađa flouter o tablu za plus 10, 39:29. Matković je nezaustavljiv gde u više navrata ispravlja promašaje saigrača pa iz skoka u napadu dolazi do novih poena. Prišla je Budućnost na pet poena, ali je usledila sjajna serija Mege do poluvremena 14:2. Jović, Kazalon, Matković su atraktivnim potezima digli publiku na noge koja je ovacijama pozdravila sjajnu igru Mege za 55:38 na poluvremenu.

Mega je već posle minut i dvadeset u trećoj četvrtini ušla u bonus, Balcerovski je zbog četvrte lične otišao na klupu, pa je Budućnost sa linije slobodnih bacanja spustila razliku na osam poena, 59:51. Kazalon pogađa trojku na isteku napada a potom je Matković iz horoga donosi plus 13. Budućnost sa penala uspeva u dva navrata da priđe na šest poena, ali Matković posle skoka u napadu poentira pod faulom, a potom Ružencev pogađa za tri za prednost 72:63 pred poslednjih 10 minuta igre.

I u poslednjoj četvrtini Mega za nešto više od minuta ulazi u bonus, ali Đurišić ispravlja svoj promašaj i po faulom vraća Megi dvocifrenu prednost, 77:66. Teško su obe ekipe dolazile do poena, ali je Budućnost malo po malo uspela da smanji razliku koja je trojkom Micova na nešto više od dva minuta do kraja spuštena na pet poena. Cerovina pogađa jedno slobodno bacanje a Popović trojkom približava Budućnost na samo tri poena, 83:80. Smit pogađa verovatno ključan flouter na meču, posle skoka je Mega uspela da sačuva pobedu za veliko slavlje na parketu i konačnih 87:81.

Mega Mozzart: Balcerovski 2, Vujić, Ružencev 9, Jović 18, Rudan 4, Kočović 2, Smit 7 (7 asistencija), Cerovina 1, Matković 26 (12 skokova, 5 asistencija, indeks 40), Kazalon 12, Đurišić 6, Bogavac.

Budućnost VOLI: Kobs 19, Atić, Šehović, Micov 17, Barović, Sili 10, Z. Nikolić 2, Jagodić-Kuridža 6, Drobnjak 3, Vajli 4, Popović 9, Rid 11 (8 skokova).

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov