JOVANOVIĆ: „NA SVE PERSONALNE PROBLEME KOJE IMAMO, MORAMO DA NAĐEMO NAČIN DA IGRAMO PROTIV KVALITETNE EKIPE KAO ŠTO JE BUDUĆNOST“

U nedelju 7. novembra od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 7. kola ABA lige dočekati Budućnost VOLI, a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 i u skladu sa propisima, odigrati u ograničenom kapacitetu u Hali sportova Ranko Žeravica, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a ograničen broj istih će moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Mega će i na ovom meču biti izuzetno oslabljena neigranjem trojice igrača, Boriše Simanića, Malkolma Kazalona i Mateja Rudana, koji nisu igrali ni u prošlom kolu protiv Crvene zvezde.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Budućnosti izjavio da će njegovi igrači morati da daju više od maksimuma kao bi odigrali dobru utakmicu:

– Radi se o jakom timu koji je popunjen na svim pozicijama. U ABA ligi su među najiskusnijim ekipama, i po kvalitetu, ali sigurno i po stažu gde pojedini igrači već dugi niz godina učestvuju u najjačim takmičenjima, kao u regionu, tako i u Evropi. Na razne načine pokušavaju da iskoriste svoje prednosti, pre svega taj „pik end rol“ sa Kobsom, koji je najbolji igrač u tome i dosta stvari zavisi od njega. Pored toga, imaju bekove i krila koji mogu i spolja preko „pik end rola“ iz šuta i unutra preko „lou post“ igre da naprave prednost. Mi u ovom trenutku, na sve personalne probleme koje imamo i odsustvo više igrača iz rostera, moramo da nađemo način da igramo protiv kvalitetne ekipe kao što je Budućnost. Neće nimalo biti lako, ali svaki igrač mog tima će morati da više od maksimuma da kako bi odigrali dobru utakmicu,

izjavio je trener Mege.

Mega i Budućnost su se do sada sastali 18 puta u regionalnom takmičenju uz skor 13-5 u korist Budućnosti. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 24. kolu prošle sezone, Mega je izgubila u Podgorici sa 92:79. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je izgubila na gostovanju Crvenoj zvezdi sa 92:79 dok je Budućnost bila bolja od Mornara u Podgorici sa 85:69.

Bek Mege Nikola Kočović je pred utakmicu protiv Budućnosti istakao da će to biti prilika za njegovu ekipu da pokaže napredak u igri u odnosu na prošle utakmice:

 – Budućnost je jako kvalitetna i iskusna ekipa i svakako je favorit u ovom meču. Za nas će ovo biti nova prilika da pokažemo napredak u igri u odnosu na prošle utakmice. Da bi do toga došlo, potrebno je da  uz neophodnu energiju i koncentraciju, odigramo čvrstu odbranu. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu, a za šta će to na kraju biti dovoljno, videćemo,

izjavio je Kočović.

Utakmica Mega Mozzart – Budućnost VOLI igra se u nedelju 7. novembra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov