MEGA BEZ ODGOVORA NA OFANZIVNI SKOK I TROJKE ZVEZDE ZA PORAZ U PRVOJ UTAKMICI FINALA PLEJ-OFA

Ofanzivni skokovi i trojke presudili u prvoj utakmici finala plej-ofa, Zvezda povela protiv Mege sa 1:0!

Mega Soccerbet je u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije izgubila na gostovanju od Crvene zvezde mts sa 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića pred oko 1.500 gledalaca u hali Aleksandar Nikolić nisu dobro ušli u utakmicu gde je Crvena zvezda iz velikog broja ofanzivnih skokova lako dolazila do poena, posle čega Mega nije uspela da se vrati u igru i ugrozi pobedu Zvezde.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Malkolm Kazalon sa 16 poena i Karlo Matković sa 10. U ekipi Crvene zvezde mts se istakao Ognjen Dobrić sa 20 poena.

Ovom pobedom je Crvena zvezda povela u seriji sa 1-0. Finalna serija se igra na dve dobijene utakmice a naredna se igra već u petak 11. juna od 20 časova bez prisustva gledalaca u hali Mega Factory dok će se eventualna majstorica igrati 13. juna od 20:30 u hali Aleksandar Nikolić.

Trener Mege Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Novak, Milosavljević, Kazalon, Simonović, Petrušev. Nekoliko ofanzivnih skokova Zvezde na početku meča koja vodi sa 8:2. Novak pogađa ulaz pod faulom a Kazalon trojku, Mega prilazi na dva poena zaostatka, ali loše građenje skoka Zvezda opet kažnjava za 15:9. Ipak, nastavljaju se problemi sa defanzivnim skokom što Zvezda uglavnom iskorišćava pa je posle Dobrićeve trojke u poslednjoj sekundi rezultat na kraju prve četvrtine 31:17.

Nastavila je Zvezda da pogađa za tri pa se minus Mege povećavao do plus 22 za Zvezdu. Mega preko Kazalona i Novaka spušta razliku na 15 poena. Ipak, u finišu poluvremena domaća ekipa pravi seriju te Dobrić ponovo pogađa trojku u poslednjoj sekundi za 57:37.

Imala je domaća ekipa plus 25 u prvoj polovini treće četvrtine, Milosavljević sa dve trojke uspeva da pokrene Megu u napadu, ali Zvezda iz ofanzivnog skoka stiže do novih poena. Simanić sa slobodnih bacanja i Matković sa sjajnim zakucavanjem pod faulom postavljaju rezultat na kraju treće četvrtine, 78:56.

U poslednjoj četvrtini Mega nije uspela da ugrozi veliko vođstvo Zvezde pa je konačan rezultat bio 98:69.

Crvena zvezda mts: Hol 2, Lojd 9, Uskoković, Davidovac 8, Lazić 9, Rit 3, Radanov 15, Dobrić 20, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 12, Kuzmić 4, Noko 10.

Mega Soccerbet: Petrušev 5, Tepić 6, Kljajević, Momirov 4, Novak 5 (6 asistencija), Simonović 8, Cerovina 3, Matković 10, Kazalon 16, Milosavljević 6, Simanić 7, Langović.

Foto: KK Crvena zvezda mts/Đorđe Kostić