JOVANOVIĆ: „SVE ČESTITKE MOJIM IGRAČIMA I STRUČNOM ŠTABU NA SJAJNOJ PARTIJI“

Sjajan meč i neverovatna završnica u Hali sportova Ranko Žeravica u kojoj je Mega Soccerbet posle minus 15 u trećoj četvrtini, u poslednjoj sekundi polaganjem Smita došla do velike pobede protiv Mornara, 90:89 (25:24, 14:27, 22:16, 29:22). U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, izabranici trenera Vladimira Jovanovića se nisu predavali nijednog trenutka i na kraju su na neverovatan način došli do zaslužene pobede.

Trener Mege Vladimir Jovanović koji je tek nedavno izašao iz infekcije virusom Covid-19, na konferenciji za štampu je istakao veliku čestitku igračima i stručnom štabu Mege na svemu učinjenom u prethodnih 15 dana njegovog odsustva:

– Znali smo protiv koga igramo i u najavi utakmice smo napomenuli da se radi o timu koji je ostvario ambicije, učestvuje u top 16 fazi Evrokupa i ima ekipu koja je jako respektabilna i koja im odlične rezultate na dva fronta. Takođe, u međuvremenu su se pojačali veoma kvalitetno dovođenjem Gordića i Hamiltona. Nisu nas, niti su mogli da nas iznenade dobrom igrom. Gaje izuzetno napadački stil igre, sa dosta šuteva za tri poena i to se pokazalo kao problem u prvom poluvremenu. Ne bih mogao da kažem da smo igrali lošu odbranu, ali svaki naš pad koncentracije su kažnjavali, pre  svih Jeremić. Ipak, uspeli smo da održimo priključak, promenili smo karakter i pristup u odbrani i verovali smo da možemo da dođemo do preokreta. Bez obzira na njihov odličan učinak u napadu, držali smo razliku na devet do pet poena koja je davala nadu da možemo do pobede, što smo i učinili. Moram da čestitam Mornaru na dosadašnjem delu sezone i da im poželim sreću u nastavku. Takođe, pošto sam bio odsutan 15 dana zbog virusa COVID-19 želim da se zahvalim momcima na sjajnoj partiji, jer su verovali u trijumf svih 40 minuta I oni su najzaslužniji za ovaj rezultat. Moram zaista i da pohvalim moj kompletan stručni štab, moje pomoćnike Zlatanovića, Vagića, Pejića, kondicionog trenera Sekulića, generalnog menadžera Ćakića, fizioterapeute i doktore koji su tokom perioda mog odsustva odradili sjajan posao, što je rezultiralo i ovom našom pobedom,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov