DVA NESTVARNA POVRATKA MEGE, PRODUŽETAK I TROJKA O TABLU PETRUŠEVA ZA NEVEROVATNU POBEDU U ŽELEZNIKU

Dva nestvarna preokreta, produžetak i trojka Petruševa o tablu za pobedu Mege u Železniku za kraj 2020. godine!

Mega Soccerbet je na neverovatan način zatvorila 2020. godinu pošto je okviru 12. kola ABA lige posle produžetka savladala FMP u Železniku sa 91:92 (18:25, 23:12, 17:20, 19:20, 14:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su utakmicu gubili sa 10 razlike na manje od tri minuta do kraja i potom su uspeli da izbore produžetak, da bi u dodatnih pet minuta zaostajali devet poena i opet uspeli da naprave preokret posle neverovatne trojke o tablu Petruševa na 15 sekundi do kraja, posle čega su sačuvali pobedu u preostalom vremenu.

Najbolji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 25 poena i sedam skokova, kao i Marko Simonović sa 17 poena i 11 skokova. U ekipi FMP-a se istakao FIlip Čović sa 26 poena dok su Nemanja Nenadić i Stefan Đorđević postigli po 20.

Posle 12 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet se nalazi na prvom mestu na tabeli sa devet pobeda i tri poraza dok FMP ima skor 2-9. U narednom kolu Mega će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati ekipu Cedevita Olimpija a utakmica je zakazana za subotu 2. januar od 19 časova.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Tepić, Smit, Momirov, Simonović, Petrušev. Igra se brzo na startu utakmice, Petrušev je raspoložen te sa sedam poena donosi prednost Megi 11:12 posle četiri minuta igre. Posle nešto sporijeg tempa u napadu, FMP na kratko stiže do prednosti, ali Mega dobrom odbranom i poenima pod košem vraća vođstvo, 15:18 na dva minuta do kraja četvrtine. Sjajan finiš Mege koja kontrama povećava prednost pa je rezultat 18:25 posle prve četvrtine.

Dve trojke za domaću ekipu na početku druge četvrtine koji prilaz na tri poena zaostatka, ali Kazalon uspeva da popravi svoj promašaj za tri poena. FMP ipak prilazi na minus jedan, a ubrzo prelazi i u vođstvo, 37:34. Simonović posle odlične akcije Mege pogađa trojku i uspeva da izjednači rezultat, ali FMP u dva navrata kažnjava greške Mege pa se na poluvreme otišlo sa 41:37.

Napad Mege nije bio tečan u trećoj četvrtini, poveo je FMP u jednom trenutku sa 10 poena razlike, i to kao da je bilo okidač za igrače Mege da zaigraju bolje. Sjajna odbrana, tri trojke i serija Mege 0:11 kojom je povela 54:55. Posle razmene poena i blokade Matkovića, FMP u poslednjoj sekundi popravlja promašaj za 58:57 na kraju treće četvrtine.

Činilo se da je utakmica rešena kada je na manje od tri minuta do kraja FMP vodio sa 75:65. Tada je krenula nova sjajna serija Mege, Simonović pogađa pod faulom, Tepić trojku, Petrušev polaganje da bio posle trojke Novaka rezultat bio izjednačen 77:77 na 41 sekund do kraja. FMP pravi grešku a u preostalom vremenu Tepić ne pogađa flouter pa se otišlo u produžetak.

Otvorila je domaća ekipa produžetak sa 9:0, ali se Mega nije predavala. Cerovina pogađa trojku a potom Tepić poentira iz ulaza pod faulom za minus tri. Nenadić kratko seče seriju Mege, ali Novak pogađa trojku a potom Tepić asistira za zakucavanje Petruševa za 88:88 na minut do kraja. FMP ne uspeva da poentira da bi Petrušev na 15 sekundi do kraja preko ruke pogodio trojku o tablu koja je na kraju rešila pobednika pošto je nakon promašaja Nenadića, Cerovina pogodio jedno slobodno bacanje za plus četiri. Do kraja je Čarapić stigao da trojkom u poslednjoj sekundi postavi konačan rezultat 91:92. 

FMP: Lazarević 6, Čović 26 (10 asistencija), Lešić, Čarapić 5, Simović, Radovanović 5, Pecarski 5, Šešlija, Nenadić 20, Radonjić 2, Popović 2, Đorđević 20.

Mega Soccerbet: Mišković 7, Smit 5 (6 asistencija), Petrušev 25 (8 skokova, indeks 28), Tepić 8, Kljajević, Momirov 1, Novak 8 (6 asistencija), Simonović 17 (11 skokova, indeks 24), Cerovina 11 (7 skokova), Matković, Kazalon 10, Langović.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov