MEGA SOCCERBET U PETAK PROTIV BORCA U ČAČKU ZA POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK

U petak 6. novembra od 20 časova Mega Soccerbet nastavlja takmičenje u ABA ligi gde će u okviru 6. kola igrati protiv Borca u Čačku. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će protiv Borca imati priliku da se bore za četvrtu pobedu u ligi i time da potvrde dobre igre tokom dosadašnjeg toka regionalnog takmičenja.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu u Čačku istakao da njegovi igrači moraju da zaustave tranziciju Borca:

– Čeka nas utakmica protiv vrlo motivisanog protivnika, pogotovu na domaćem terenu. Mislim da posle prethodne sezone kada su zasluženo izborili plasman u ABA ligu, ove sezone pokazuju zavidan nivo igre. Trener Marinović i ekipa Borca uprkos težem rasporedu i bez obzira na skor su, pored dobijene utakmice protiv Partizana, na strani i ostale odigrali veoma protiv Budućnosti i FMP-a. Igraju dosta brzo i zaustavljanje njihove tranzicije bi bio naš prvi zadatak u pripremi utakmice. Potrebno je da pokažemo i koncentraciju u odbrani i to 40 minuta jer Borac je ekipa koja bez obzira na sve neće odustati od svog stila igre. U napadu očekujem igru sa dosta kontakta na šta moramo biti spremni, a opet bez obzira na svoju mladost, da pokažemo strpljenje u pronalaženju pravih rešenja.

Mega i Borac se do sada nisu sastajali u ABA ligi a u poslednjem susretu koji je odigran u okviru priprema za ovu sezonu, Mega je slavila u Čačku sa 68:72. Posle pet odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet ima skor 3-2 dok Borac ima učinak od jedne pobede i tri poraza uz jedan meč manje. U prošlom kolu, Mega je u Baru izgubila od Mornara sa 80:73 dok je Borac u Železniku izgubio od FMP-a sa 93:87.

Bek Mege Luka Cerovina je istakao da njegova ekipa mora da ima pravu energiju na terenu tokom celog toka utakmice:

– Borac je kvalitetna ekipa koja igra veoma dobro na domaćem terenu, mada su ove godine na gostovanjima iznenadili Partizan i namučili Budućnost i FMP. Imali su težak raspored na startu, želeće da zabeleže i drugu pobedu i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Mi želimo da se vratimo na pobednički kolosek, i da bi u tome uspeli, moramo da budemo sa pravom energijom tokom celog toka utakmice. Uz agresivnu odbranu i pametna rešenja u napadu, verujem da možemo da dođemo do pobede.

Utakmica Borac – Mega Soccerbet igra se u petak 6. novembra od 20 časova u dvorani Borca u Čačku, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov