MEGA PROTIV MORNARA PRED PRAZNIM TRIBINAMA, MEČ POMEREN ZA PONEDELJAK

U skladu sa odlukom državnog vrha koji je u saradnji sa zdravstvenim ustanovama doneo odluku da se svi sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju bez prisustva publike, tako će i utakmica poslednjeg 22. kola ABA lige između Mega Bemaxa i Mornara biti odigrana pred praznim tribinama Hale sportova Ranko Žeravica u Beogradu.

Takođe, u skladu sa odlukom Predsedništva ABA lige, meč Mega Bemax – Mornar je pomeren na ponedeljak 16. mart od 18 časova, a u istom terminu će se igrati i mečevi Krka – Cedevita Olimpija i Crvena zvezda mts – Zadar.

Pred poslednje kolo ABA lige, Mega Bemax, Krka i Zadar imaju po 6 pobeda a Cibona i Igokea po pobedu više. Da bi sigurno izbegla poslednje mesto, Megi će biti potrebna pobeda u ponedeljak, a u slučajnu negativnog ishoda, onda će joj za 11. mesto i plej-aut biti potreban poraz ili Krke ili Zadra. Ukoliko košarkaši Mege savladaju Mornar u ponedeljak, za izbegavanje baraža će biti dovoljno da samo jedna ekipa od sledeće četiri doživi poraz: Krka, Zadar, Cibona ili Igokea.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov