MILOJEVIĆ: „VELIKA POBEDA ZA NAS, STOIČKI SMO IZDRŽALI SVE TEŠKE MOMENTE“

Imala su igrači Mega Bemaxa i plus 19 protiv Igokee, ali su u poslednjih 6 minuta zaostajali 3 poena uz Marka Simonovića koji je bio na klupi zbog 5. lične greške, ali su fantastičnom odbranom i serijom 14:0 prelomili meču svoju korist za konačnih 87:76 (30:18, 19:22, 20:28, 18:8). Šestom pobedom ove sezone Mega se popela trenutno na 9. mesto pa će do kraja ABA lige imati priliku i da izbegne baraž koji će igrati 11-plasirana ekipa na kraju lige.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da je njegova ekipa stoički izdržala sve teške momente i da je odbrana na kraju bila ključ pobede:

– Pre svega, ovo je veoma teška utakmica i jako bitna pobeda za nas. Vrlo lepo smo počeli meč, imali smo rezultatsku prednost, sve smo kontrolisali. Ali, ušli smo u problem sa ličnim greškama, kvalitet je pao kada su naši najbolji i najraspoloženiji igrači zbog ličnih grešaka morali na klupu. Zaista sam ponosan na momke, stoički smo izdržali sve teške momente, postigli smo bitne koševe kad se rezultat lomio i posle utakmicu priveli kraju kako treba. U poslednjoj četvrtini smo odigrali sjajno u odbrani i primili smo samo osam poena i to je bio ključ pobede. Idemo dalje, želimo da zabeležimo još koju pobedu i da pokušamo da izbegnemo i baraž. Ovim trijumfom smo napravili značajan korak ka opstanku, ali želimo do kraja da na najbolji mogući način završimo posao,

izjavio je Milojević. 

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov