MILOJEVIĆ: „BILI SMO U GRČU, ŠTO JE NEGDE BILO I OČEKIVANO“

Košarkaši Mega Bemaxa su doživeli ubedljiv poraz na startu ABA lige pošto je pred 1800 gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica, Cedevita Olimpija slavila sa 63:87. Na konferenciji za štampu posle meča, trener Mega Bemaxa je izjavio da je njegova ekipa bila u grču, što je negde bilo i očekivano:

„Čestitam ekipi Cedevita Olimpije, bili su bolji. Jednostavno su bolje igrali. Mi smo bili u grču, što je negde bilo i očekivano, jer mnogi od ovih igrača nisu pre imali priliku da igraju utakmice ABA lige. Iz tog razloga nisu uspeli da iznesu svoje uloge. Ipak, to je bolje da se desilo protiv Cedevita Olimpije, koja je jedna od najboljih ekipa u ligi, nego protiv nekog tima koji je našeg ranga. Sledeća utakmica je protiv FMP-a i probaćemo da dođemo do prve pobede. Neiskustvo je naš veliki problem, ali dobro je što se upravo na ovakvim utakmicama stiče iskustvo. Za nas će biti mnogo bitnije da na svom terenu ne kiksnemo protiv ekipa koje je našeg ranga. Činjenica je da nismo imali ovakve rezultate na domaćem terenu u prošlosti i to svakako nije prijatno“.

rekao je Milojević i potom na konstataciju novinara da je Trifunović posle promašaja na startu, nije stajao i krenuo je da pogađa, trener Mege je odgovorio:

I ne treba da se staje! Uspeli smo da napravimo otvorene pozicije, bilo je sigurno 15 promašenih zicera i šut 4/30 za tri dovoljno govori. I rezultat je u jednom trenutku bio nerealan jer smo mi uprkos 4/26 uspeli da izjednačimo, ali smo loše završili poluvreme. Posle je Cedevita odigrala bolje i to je to„.

Na pitanje o utiscima pred debijem u ABA u Hali sportova „Ranko Žeravica“, koji je Mega odigrala pred blizu 2.000 ljudi, Milojević je odgovorio

Počeli smo da treniramo nedavno, odradili smo par treninga i treba da prođe neko vreme da igrači osete svoju halu kao svoju kuću. Bila je lepa atmosfera i žao mi je što im nismo pružili bolju igru„, 

izjavio je Milojević.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov