MEGA SE BORILA DO KRAJA, ZVEZDA IPAK POVELA U POLUFINALU

Košarkaši Mega Bemaxa su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige odigrali sjajan meč, ali su na kraju ipak poraženi od strane  Crvene zvezde mts sa 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15). Izabranici Dejana Milojevića su odigrali imali prednost veći deo utakmice u hali Aleksandar Nikolić gde, ali su u poslednjoj četvrtini promašili nekoliko slobodnih bacanja, pa je domaća ekipa se nekoliko trojki došla do pobede i vođstva 1:0 u plej-of seriji. Trener Dejan Milojević na ovom meču nije mogao da računa na Nikolu Miškovića i Andriju Marjanovića dok su prvi put u sastavu ekipe bili juniori Mihailo Mušikić i Marko Brekić.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Luka Ašćerić sa 20 poena i Goga Bitadze sa 12. U ekipi Crvene zvezde su se istakli Beron sa 24 poena i Rivers sa 17 poena.

Polufinalna serija se igra na dve dobijene utakmice a naredna se igra u utorak od 19 časova u hali Mega Factory. Sve ulaznice za taj meč su usled velike potražnje i ograničenog kapaciteta hale podeljene prijateljima kluba i sponzorima tako da će pristup hali i ulaz biti omogućen samo licima koji poseduju kartu za meč. Eventualna majstorica u seriji bi se igrala u četvrtak 6. juna u hali Aleksandar Nikolić.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Ašćerić, Mokoka, Atić, Fundić i Bitadze. Odličan početak meča za Megu i vođstvo 0:7 posle 2 minuta igre. Zvezda postiže prve poene posle tri minuta igre i to trojkom iz ugla u poslednjoj sekundi napada, ali Ašćerić i Atić čuvaju vođstvo Mege koje u jednom trenutku iznosi 9 poena, 8:17. Zvezda mini serijom 4:0 zatvara prvu četvrtinu za vođstvo Mege 12:17, ali i uz 2 lične greške Bitadzea i Mokoke.

Bitadze je sjajan na početku druge četvrtine sa zakucavanjem, trojkom i potom alej-up zakucavanjem na asistenciju Čarapića za 17:27. Ubrzo zatim Čarapić izlazi iz igre zbog povrede pri doskoku, ali se vraća posle nekoliko minuta. Domaća ekipa se približila na 2 poena, 30:32, ali Ašćerić pogađa važnu trojku. Zvezda u finišu dolazi do izjednačenja da bi Čarapić sa slobodnih bacanja doneo prednost na poluvremenu 38:40.

Posle pauze na poluvremenu, Atić trojkom i Ašćerić teškim polaganjem odvode Megu na 40:45, ali problem su 4. lična Mokoke, kao i četvorica košarkaša Mege se 3 lične greške. Crvena zvezda u 24. minutu stiže do prvog vođstva 47:46, ali Ašćerić brzo vraća prednost. Fundić u kratkom navratu 3 puta pogađa iz reketa pod kontaktom, Mega vodi 49:55. Ipak, novi problemi sa faulovima, Bitadze dobija 4. ličnu grešku i Zvezda stiže do vođstva 58:57 pred poslednjih 10 minuta igre.

U poslednjoj četvrtini Crvena zvezda serijom trojki povećava prednost, Mega promašuje nekoliko slobodnih bacanja i domaća ekipa stiže do plus 8. Mega se nije predavala do kraja, ali posle 5. lične greške Fundiću i Bitadzeu ipak ne uspeva da preokrene meč, pa je Crvena zvezda na kraju slavila sa 83:72.

Crvena zvezda mts: Čović 14, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 2, Faje 7, Beron 24, Dobrić 13, Ristić 2, Simanić, Rivers 17, Odžo 4.

Mega Bemax: Brekić, Janjić, Zarić, Ašćerić 20, Čarapić 8, Atić 9 (6 skokova, 6 asistencija), Bitadze 12 (8 skokova, 6 asistencija, 3 blokade), Koprivica 2, Mušikić, Mokoka 5, Ilić 6 (6 skokova), Fundić 10.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov