MARKO KLJAJEVIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM

Junior Mega Bemaxa Marko Kljajević je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klub. Kljajević je 4. maja postao punoletan pa je posle sjajnog rezultata na F8 juniorske Evrolige u Vitoriji gde je Mega osvojila 2. mesto, prvi korak bio zaključivanje višegodišnjeg ugovora sa Megom.

Marko Kljajević je rođen 4. maja 2001. godine a u klub je došao 2017. godine i u međuvremenu je nastupao za kadete i juniore Mega Bemaxa. Visok je 202 centimetra i igra na poziciji krila. Ove sezone u juniorskoj Evroligi Kljajević je za juniore Mega Bemaxa u proseku beležio 10.6 poena i 4.5 skokova, dok je u Roda Juniorskoj ligi Srbije imao 9.2 poena i 4.1 skok. Takođe, Kljajević je standardni reprezentativac Crne Gore u mlađim kategorijama.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Marko Kljajević je istakao da je ugovor potvrda da je napravio pravi izbor kada je pretprošle godine došao u klub:

– Velika mi je čast što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom. Ovo mi je bila druga sezona u klubu i veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo u međuvremenu. Imamo sjajne uslove za dalji razvoj u klubu i ovaj ugovor mi je samo potvrda da sam napravio pravi izbor pre dva leta. Ovo mi je velika motivacija za dalji napredak, na meni je da dam sve od sebe na treninzima kako bih se izborio za minute na terenu,

izjavio je Kljajević.

Foto: Mega Bemax