NOVA STOTKA MEGE ZA SIGURNU POBEDU PROTIV DINAMIKA

Košarkaši Mega Bemaxa su zabeležili i treću uzastopnu pobedu u Superligi pošto su u meču četvrtog kola savladali na gostovanju Dynamic VIP Pay sa 85:102 (25:29, 15:25, 21:25, 24:23). Mega je od samog starta imala sigurnu prednost koja je išla do dvadesetak poena, Dinamik je u finišu uspeo da spusti razliku na osam poena, ali je Mega odbila i taj napad domaće ekipe i zasluženo došla do nove pobede.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze sa 25 poena i Ognjen Čarapić sa 17. U ekipi Dinamika su najefikasniji bili Mirko Đerić i Dušan Kutlešić sa po 14 poena.

Posle četiri odigrana kola Superlige Mega Bemax ima skor od tri pobede i jednog poraza dok je Dinamik ostao na jednoj pobedi. Naredni meč Mega Bemax igra u nedelju 12. maja u podne kada će u hali Mega Factory dočekati Tamiš.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Čarapić, Mokoka, Ilić, Mišković, Bitadze. Sjajno otvaranje utakmice Mege koja je posle nepuna 3 minuta imala prednost 0:14 gde su se svi igrači u petorci odmah upisali u strelce. Mega uspeva da veže 3 trojke (2 Čarapić) za prednost od 15 poena. Ipak, usledio je kratkotrajni pad u igri što ekipa Dinamika koristi i preko trojki Kutlešića spušta razliku na samo 2 poena, da bi Atić zakucavanjem postavio rezultat posle prvih 10 minuta, 25:29.

Ilić i Čarapić su raspoloženi na početku druge četvrtine i Mega vraća dvocifrenu prednost. Iz dobre timske odbrane Mega dolazi do lakih poena u kontri. Posle poena Atića, Mega stiže do plus 17, ali propušta priliku da prelomi meč u već u prvom poluvremenu, da bi Mišković iz teškog ulaza pogodio pod faulom za 40:54 na poluvremenu.

Posle pauze na poluvremenu, Čarapić pogađa trojku a Bitadze polaganje i Mega ponovo ima sigurnu prednost, plus 19. Dinamik pokušava da smanji razliku, ali Ilić i Mišković su precizni sa distance pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta 61:79.

U poslednjoj četvrtini pobeda Mege nije dolazila u pitanje, domaća ekipa je na 2 i po minuta do kraja spustila razliku na 8 poena, ali je Ašćerić sa serijom od 7 poena odbio nalet Dinamika pa je Mega na kraju slavila sa 85:102.

Dynamic VIP Pay: Grbović, Beslać 9, Veličković 2, Kutlešić 14, Vasiljević, Stepanović 2, Đerić 14, Glišić 12, Rakićević 12, Ostojić 9, Slijepčević, Šalić 11.

Mega Bemax: Janjić, Zarić, Marjanović, Ašćerić 11, Mišković 13 (4 ukradene lopte), Čarapić 17 (7 asistencija), Atić 6, Bitadze 25 (11 skokova, indeks 33), Koprivica, Mokoka 9 (5 skokova, 5 asistencija), Ilić 14, Fundić 7.

Foto: Mega Bemax/Dragana Stjepanović