FUNDIĆ: „DOBRA ENERGIJA I AGRESIVNA ODBRANA ZA POBEDU PROTIV BORCA“

Košarkaši Mega Bemaxa u petak 15. februara započinju takmičenje na Kupu Radivoja Koraća kada će od 17 časova u hali „Čair“ u Nišu igrati meč četvrtfinala protiv ekipe Borca. Izabranici trenera Dejana Milojevića su u poslednjem meču pred kup savladali Krku sa 80:72 pa će u dobrom raspoloženju dočekati mečve u Nišu. Trener Mega Bemaxa neće moći da računa na Ognjena Čarapića koji je povredio rame i očekuje ga pauza.

Pred utakmicu sa Borcem Dejan Milojević je istakao da Mege ne sme da potceni protivnika u četvrtfinalu kupa:

– Kup je specifično takmičenje na kom su moguća velika iznenađenja i gde ne trijumfuje uvek najkvalitetnija ekipa. Ne smemo da potcenimo Borac, jednu od najkvalitetnijih ekipa našeg prvenstva. Imamo problema sa povredama, Čarapić je povredio rame i sigurno neće putovati u Niš dok se Mokoka vraća iz povrede i pitanje je koliko će biti spreman. U kom god sastavu da izađemo, sigurno je da smo favoriti protiv Borca i verujem u prolaz polufinale, gde će nas čekati Zvezda. Daćemo sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno, videćemo,

izjavio je Milojević.

Protivnik u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća je ekipa Borca iz Čačka, trenutno prvoplasirana u Košarkaškoj Ligi Srbije sa 20 pobeda i samo 2 poraza. Mega se sa ekipom Borca poslednji put sastala u okviru 9. kola Super lige prošle sezone kada je u Čačku slavio Borac sa 89:77.

Krilni centar Mega Bemaxa Stefan Fundić ističe da Mega mora da pokaže dobru energiju na parketu od početka meča:

Takmičenje na Kupu Radivoja Koraća počinjemo utakmicom protiv Borca, kvalitetne i iskusne ekipe o čemu govori i to da su ubedljivo prvi u KLS-u. Idemo korak po korak, moramo da budemo maksimalno fokusirani i bez ikakvog potcenjivanja. Pored svega, verujem da smo favoriti u ovom meču i uz dobru energiju na parketu i agresivnost u odbrani, možemo do plasmana u polufinale,

izjavio je Fundić.

Utakmica Mega Bemax – Borac je zakazana za petak 15. februar od 17 časova u hali „Čair“ u Nišu uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov