BRAĆA MAHOVAC ISPRATILI POBEDU MEGE PRED KUP RADIVOJA KORAĆA U NIŠU

Košarkaši Mega Bemaxa će u dobrom raspoloženju otputovati na Kup Radivoja Koraća u Nišu pošto su u okviru 19. kola ABA lige savladali u Sremskoj Mitrovici ekipu Krke sa 80:72. I na ovom meču je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovoga puta su gosti kluba bili braća Mahovac, Zoran i Mihailo.

Zoran Mahovac je učenik trećeg razreda Mitrovačke gimnazije, opšti smer. Nosilac je tri Svetosavske povelje: iz oblasti srpskog jezika i književnosti – na takmicenju “Književna olimpijada” je osvojio 1. mesto, na Republičkom i Međunarodnom takmičenju iz solfeđa je takođe osvojio 1. mesto, kao i na Repubičkom takmičenju iz teorije muzike. Bavio se plivanjem 7 godina, a pored toga trenirao je karate i odbojku.Njegov omiljeni igrač Mege je Stefan Fundić.

Mihailo Mahovac je takođe učenik trećeg razreda Mitrovačke gimnazije, opšti smer. Redovan je učesnik republičkog takmičenja iz lingvistike, a prošle godine je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti osvojio 3. mesto, zbog čega je i dobitnik Svetosavske povelje, nagrade koju dodeljuje Grad Sremska Mitrovica za izuzetan uspeh u školi. Pored svega toga, pohađao je i muzičku školu a dugo godina se bavio sportom, najduže odbojkom i plivanjem. Njegov omiljeni igrač Mege je Zoran Nikolić.

Pre početka meča braća Mahovac su se pozdravili sa igračima Mege a utakmicu su pratili sa specijalnih mesta u bojama kluba uz teren. U pauzi u poluvremenu ih je publika u Sremskoj Mitrovici pozdravila velikim aplauzom a od kluba su dobili poklon pakete. Na kraju meča su se Zoran i Mihailo su se za uspomenu slikali sa košarkašima Mege Stefanom Fundićem i Zoranom Nikolićem.

U poluvremenu su odigrani 3×3 basket mečevi u kome su se takmičili osnovci iz škola iz Sremske Mitrovice. Ekipa „Svejedno“ je savladala „Baćuške“ sa 7:2 dok je tim „MH“ bio bolji od „No name“ sa 4:3. Mini liga će biti igrana tokom utamica Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici a za pobednike su predviđene lepe nagrade.

U pauzama između četvrtina su se gledaoci takmičili u šutiranju sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali nažalost, nisu bili precizni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov