DVE NIKOLINE GOŠĆE MEGE NA MEČU PROTIV ZADRA

Košarkaši Mega Bemaxa nisu uspeli da slave u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici pošto Zadar bio bolji sa 85:97 u okviru susreta 18. kola ABA lige. I na ovom meču je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovoga puta su gošće kluba bile dve Nikoline, Balanac i Vasiljević, dobitnice Svetosavske povelje.

Nikolina Balanac je rođena 21.04.2006 i odlična je učenica 6. razreda OŠ „Jovan Popović i dobitnica je Svetosavske povelje za osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Trenirala je atletiku i fudbal a trenutno trenira kosarku u ŽKK Srem gde je najefikasnija igračica. Omiljeni igrač Mege joj je Branislav Ratkovica a uzor Nikola Jokić.

Nikolina Vasiljević rođena je 10.03.2005. godine, učenik je 7. razreda OŠ „Jovan Popović“ i nagrađena je Svetosavskom poveljom za osvojeno II mesto na republičkom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”. Bila je veoma uspešna i na opštinskim i okružnim takmičenjima iz matematike, biologije, srpskoj jezika i tehničkog obrazovanja. Uspešno trenira rukomet i član je ŽRK Srem od 2013. godine. Omiljeni košarkaš Mege joj je Luka Cerovina.

Pre početka meča dve Nikoline su se pozdravile sa igračima Mege a utakmicu su pratile sa specijalnih mesta u bojama kluba uz teren. U pauzi u poluvremenu ih je publika u Sremskoj Mitrovici pozdravila a od kluba su dobili poklon pakete. Na kraju Nikoline su se za uspomenu slikali sa Branislavom Ratkovicom i Lukom Cerovinom.

U poluvremenu je odigran 3×3 basket meč u kome su se takmičili osnovci iz škola iz Sremske Mitrovice. Ekipa „No name“ je savladala „Električare“ sa 5:2. Mini liga će biti igrana tokom utamica Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici a za pobednike su predviđene lepe nagrade.

U pauzama između četvrtina su se gledaoci takmičili u šutiranju sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija, ali nažalost, nisu bili precizni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov