ČARAPIĆ: „MORNAR TEŽAK PROTIVNIK U USPONU FORME, VERUJEM DA MOŽEMO DO POBEDE“

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu 19. januara od 21 čas nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati Mornar u okviru 16. kola regionalnog takmičenja. Megu očekuje izuzetno važan meč u borbi za plej-of i ujedno, za prekid serije od 3 poraza. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Kostju Mušidija i Adama Mokoku, dok je nastup Filipa Stanića upitan.

Karte za utakmicu su već u prodaji po ceni od 200 dinara za tribine i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale od 8 do 21 čas kao na blagajni hale na dan utakmice od 19 časova.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da Mornar pruža odlične partije u poslednje vreme, ali da veruje da Mega može do pobede:

– U subotu igramo protiv Mornara koji pruža odlične partije u poslednje vreme, gde u poslednja 4 meča imaju 3 pobede i nesrećan poraz na gostovanju Partizanu. Za razliku od nekih prošlih utakmica, ne smemo da dopustimo velike padove u igri pošto će to Mornar sigurno umeti da iskoristi. Imamo probleme sa povredama, ali uz agresivnu odbranu i pravu energiju na parketu, verujem da možemo da dođemo do pobede i nastavka borbe za plasman u plej-of,

izjavio je Milojević.

Posle 15 odigranih kola ABA lige Mega Bemax je 5. mestu sa skorom 8-7 dok je Mornar zabeležio 6 pobeda. Mega i Mornar su se od sada sastali 5 puta u ABA ligi uz skor 4-1 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe odigranom u 5. kolu ove sezone, Mega je slavila u Baru sa 80:84.

Plejmeker Mega Bemaxa Ognjen Čarapić ističe da ekipa mora da odigra sa više koncentracije i energije nego u prethodnim mečevima:

– Očekuje nas teška utakmica protiv Mornara koji je jedna veoma nezgodna i iskusna ekipa u usponu forme. Nismo odigrali na želenom nivou poslednjih nekoliko utakmica i moramo da se podignemo, pre svega u odbrani. Potrebno je da smanjimo broj grešaka u igri i da odigramo sa mnogo više koncentracije i energije. Ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede i nastavka borbe za plej-of,

izjavio je Čarapić.

U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice a u pauzama između četvrtina nas očekuju i šutevi sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija. 

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov