POVREDE I ODBRANA U DRUGOM POLUVREMENU KOŠTALI MEGU POBEDE U LJUBLJANI

Košarkaši Mega Bemaxa nisu uspeli da slave u Ljubljani pošto je u okviru utakmice 15. kola ABA lige Petrol Olimpija slavila sa 91:78 (15:20, 20:23, 26:18, 30:17). Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost od 14 poena u prvom poluvremenu, ali su odigrali daleko slabije drugo poluvreme i u finišu meča posustali za 7. poraz u ligi. Trener Mega Bemaxa na ovom meču nije mogao da računa na Kostju Mušidija, centar Filip Stanić je bio u sastavu, ali nije igrao zbog povrede da bi se pri kraju poluvremena povredio Mokoka koji posle toga do kraja utakmice nije ulazio u igru.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Zoran Nikolić sa 19 poena i Edin Atić sa 17. U redovima Petrol Olimpije najbolji je bio Domen Lorbek sa 23 poena.

Posle 15. kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 8-7 dok Petrol Olimpija ima 5 pobeda. U narednom kolu 19. januara od 21 čas Mega Bemax u Sremskoj Mitrovici dočekuje Mornar.

Dejan Milojević je počeo meč sa petorkom Čarapić, Mokoka, Atić, Fundić i Nikolić. Na početku meča je raspoložen Atić sa 6 poena a potom mu se u napadu priključuje i Mokoka. Mega stiže do minimalnog vođstva, ali Olimpija uzvraća preko Špana. Koprivica se dva puta snalazi odlično snašao pod košem a potom Mokoka pogađa ulaz pod faulom za 15:20 za Megu posle prvih 10 minuta igre.

Sjajna odbrana Mege u drugoj četvrtini gde su Olimpiju držali bez poena skoro 4 minuta igre to jest skoro 7 ako se računa i kraj prve četvrtine. Mega serijom poena sa svih pozicija stiže do plus 14, 15:29. Ipak, Olimpija uspeva da povrati igru u napadu pa se minus Ljubljančana smanjio na 6 poena, 31:37. Mega u finišu preko Čarapića i Nikolića uspeva da održi prednost pa je rezultat na poluvremenu 35:43, ali je problem povreda Mokoke pri doskoku u odbrani u finišu poluvremena posle koje se nije vraćao u igru do kraja utakmice.

Problemi za Megu početkom drugog poluvremena kada Olimpija serijom poena spušta razliku na samo 1, 48:49. Mega uspeva preko Fundića i Atića da poveća prednost na 7 poena međutim, greške u napadu i promašena slobodna bacanja su igrači Olimpije iskoristili i poenima Lorbeka u poslednjoj sekundi došli do izjednačenja 61:61 pred četvrtu četvrtinu.

Posle poena Fundića na početku poslednje četvrtine, Mega je bila nekoliko minuta u napadu bez poena, pa je Olimpija povela sa 6 poena razlike. Ipak, Mega preko sjajnog Nikolića spušta minus na 1 poen, 72:71 na 4 i po minuta do kraja. Ipak, posle skoka u napadu Olimpije Lorbek pogađa verovatno ključnu trojku sa 10 metara. Do kraja meča Olimpija je iskoristila seriju grešaka i promašenih šuteva Mege i na kraju slavila sa 91:78.

Petrol Olimpija: Džons 3, Tratnik 6, Špan 13, Lazić 2, Šamanić 9, Lorbek 23, Simonović 8, Lapornik 13, Begić 9, Badžim, Sanon 5, Rebec.

Mega Bemax: Janjić 1, Marjanović 5, Ratkovica, Ašćerić 6, Mišković 3, Čarapić 3, Atić 17 (5 skokova), Koprivica 7 (5 skokova), Nikolić 19 (9 skokova), Mokoka 8, Fundić 9 (5 skokova), Stanić.

Foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer