LANGOVIĆ NA KAMPU „KOŠARKA BEZ GRANICA“

Mladi košarkaš Mega Bemaxa Aleksandar Langović učestvovaće na kampu „Košarka bez granica Evropa 2018“ koji će se od 15. do 18. avgusta održati u Beogradu u sportskoj hali „Žarkovo“. Na kampu će učestvovati ukupno 60-ak najtalentovanijih košarkaša i košarkašica uzrasta do 17 godina starosti. Prvo izdanje kampa „Košarka bez granica“ je bilo 2001. godine, a u međuvremenu je kroz kamp prošlo preko 3.300 igrača i igračica iz 130 zemalja, među kojima su i mnoge NBA zvezde.

Langovića na kampu očekuju testiranja, treninzi, predavanja kao i kontrolni mečevi, a među brojnim trenerima koji će raditi sa kamperima, najpoznatije ime je svakako Greg Popović, trener San Antonio Sparsa.

Od igrača koji će učestvovati na kampu „Košarka bez granica Evropa 2018“, biće i dva bivša igrača Mege, Nikola Jokić i Boban Marjanović, a sa njima će biti i reprezentativci Srbije Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i drugi. Takođe, na kampu će učestvovati i legende srpske i evropske košarke poput Vlade Divca, Predraga Stojakovića, Žarka Paspalja, Dragana Tarlaća, Dina Rađe i drugih.

Aleksandar Langović je rođen 19. februara 2001. godine u Prijepolju i igra na poziciji četiri. U prethodnoj sezoni nastupao za kadetski i juniorski tim Mega Bemaxa, a sa reprezentacijom Srbije je ovog leta učestvovao na Svetkom prvenstvu za igrače do 19 godina starosti, gde je u proseku beležio 9.1 poen i 7 skokova.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov