ISLAMOVIĆ TROJKOM DONEO PRODUŽETAK, SRBIJA SLAVILA PROTIV CRNE GORE

Odigrane su utakmice poslednjeg 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti koje se održava u Letoniji a u meču grupe D je u sastavima reprezentacija bilo čak 5 igrača Mega Bemaxa.

Juniorska reprezentacija Srbije je posle produžetka savladala Crnu Goru sa 95:97 a u regularnih 40 minuta je bilo 84:84. Crna Gora je u poslednji minut ušla sa plus 7, ali se ipak ušlo u produžetak i to pošto je Altin Islamović na 4 sekunde do kraja pogodio trojku za izjednačenje a pre toga još jednu na 24 sekunde do kraja.

U redovima Srbije od igrača Mega Bemaxa najefikasniji je bio Altin Islamović sa 12 poena i 3 skoka za 22 minuta igre, Pavle Kuzmanović je za 12 minuta postigao 7 poena dok je Luka Cerovina za 6 minuta imao 1 poen. U reprezentaciji Crne Gore ponovo je među najzapaženijima bio Igor Drobnjak sa 19 poena i 4 skoka dok Marko Kljajević nije ulazio u igru.

Srbija je takmičenje u grupi D završila skorom 2-1 dok je Crna Gora zabeležila 3 poraza. Mečevi osmine finala se igraju već u sredu 1. avgusta a Srbija i Crna Gora će saznati imena protivnika posle odigranih utakmica grupe C u kojoj se nalaze Španija, Finska, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.

Foto: FIBA