MUŠIDI I JARAMAZ PREDVODILI MEGA BEMAX DO POBEDE ZA 3. MESTO

Košarkaši Mega Bemaxa su sa pobedom završili regularni deo Super lige pošto su u okviru 10. kola u hali Mega Factory u Beogradu savladali Zlatibor sa 96:90 (25:15, 26:32, 21:29, 24:14). Mega je imala vođstvo najvećim delom utakmice, ali je tek u finišu uspela da prelomi meč i dođe do pobede koja je potvrdila 3. mesto u grupi pred plej-of. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević zbog povrede nije mogao da računa na Mihaila Jovičića a prvi put od preloma šake u martu za tim je zaigrao Ognjen Jaramaz koji je za 25 minuta postigao 20 poena.

Najbolji u pobedi Mega Bemaxa su bili Kostja Mušidi sa 27 poena i 4 blokade, već pomenuti Ognjen Jaramaz sa 20 poena i Luka Ašćerić sa 15 poena i 6 asistencija. U ekipi Zlatibora su najbolji bili Dragoslav Papić sa 37 poena i 10 skokova, kao i Svetozar Popović sa 14 poena i 15 asistencija. Mega je završila ligaški deo grupe A Super lige na 3. mestu sa skorom 6-4 a u polufinalu će igrati protiv FMP-a ili Partizana NIS, što će se znati posle utakmica 10. kola B grupe Super lige koje se igraju u sredu.

Mega je započela utakmicu sa sledećom petorkom: Čarapić, Mušidi, Marjanović, Fundić i Bitadze. Početak meča je bio apsolutno u znaku Mege gde su gostujuću ekipu za 5 i po minuta zadržali na samo 1 poenu uz 14 postignutih poena. Mušidi i Bitadze su raspoloženi u napadu, a Mušidi je imao i dve sjajne blokade. U igru je ušao Jaramaz, prvi put posle preloma šake u martu, da bi već u drugom napadu usledilo njegovo sjajno zakucavanje. Do kraja četvrtine je Mega sačuvala dvocifrenu prednost za 25:15 posle prvih 10 minuta.

U drugoj četvrtini gosti iz Zlatibora uspevaju da smanje razliku na samo 5 poena, ali je usledila prvo trojka Jaramaza a potom se i Fundić dva puta dobro snalazi u napadu i Mega vraća plus 10. Ipak, finiš četvrtine je pripao Zlatiboru pa se na poluvreme otišlo sa 51:47.

Lazić je raspoložen na početku treće četvrtine i Mega povećava plus na 11 poena, ali Bitadze posle udarca u koleno mora na klupu i posle toga se više nije vraćao u igru. Igrači Mege propuštaju priliku da odu na ubedljiviju prednost što Zlatibor koristi i trojkama stiže do prednosti 72:76 pred poslednju četvrtinu

Mušidi je odličan i na startu poslednje četvrtine i serijom poena vraća prednost Megi, ali se Zlatibor nije predavao pa je na 4 minuta do kraja bilo samo 83:82 za Megu. Jaramaz je sa dva ulaza i košem preuzeo odgovornost i odlučujuću prednost a tačku na meč je stavio Mušidi sa zakucavanjem za 96:90.

Mega Bemax: Mušidi 27 (4 blokade), Musić, Marjanović 1, Ašćerić 15 (6 asistencija), Čarapić 4, Jaramaz 20, Bitadze 6, Lazić 11, Koprivica 4, Samardžiski, Mišković, Fundić 8 (9 skokova).

Zlatibor: Popović 14 (15 asistencija), Tmušić, Vulić, Smolović, Simović 3, Čorbić, Pantić 5, Riznić 4, Gudžić 10, Marojević 17, Papić 37 (10 skokova, indeks 45), Spasov.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov