MEGA ODNELA POBEDU SA ZLATIBORA

Košarkaši Mega Bemaxa su došli do druge pobede u Super ligi pošto su u okviru utakmice 5. kola na gostovanju savladali Zlatibor sa 79:82 (26:22, 17:21, 12;24, 24:15). Izabranici Dejana Milojevića su do pobede došli posle odlične treće četvrtine u kojoj su došli do dvocifrene prednosti koju su umalo prokockali na kraju, ali su sa linije slobodnih bacanja sačuvali pobedu. Trener Mege na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Ognjena Jaramaza, Kostju Mušidija i Mihaila Jovičića.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze sa 17 poena i Luka Ašćerić i Aleksandar Lazić sa po 16. U ekipi Zlatibora je najbolji bio Dragoslav Papić sa 27 poena. Posle 5 odigranih kola, Mega ima skor 2-3 dok je Zlatibor ostao na jednoj pobedi. U narednom kolu u četvrtak 3. maja od 19 časova Mega gostuje u Pančevu ekipi Tamiša.

Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Čarapić, Marjanović, Lazić, Mišković, Bitadze. Veoma slab početak meča za Megu pošto je Zlatibor poveo sa 11:0, ali su se igrači Mege brzo konsolidovali sa nekoliko poena u reketu Bitadzea i Fundić. Ašćerić i Lazić razigravaju saigrače pa je minus smanjen na samo poen, 13:12. Mega je nastavila sa dobrom igrom, Ašćerić pogađa trojku za izjednačenje a potom i Koprivica pogađa pod faulom. Meč je odmah potom prekinut zbog udara groma i nestanka struje, pa je nastavljen posle pauze od pola sata. Finiš četvrtine je pripao domaćem timu koji vodi sa 26:22 posle prvih 10 minuta.

Poenima Ašćerića i Musića Mega prelazi u vođstvo u drugoj četvrtini. Ipak, u kratkom roku Čarapić, Fundić i Bitadze dobijaju treću ličnu grešku. Zlatibor koristi greške u odbrani Mege i prelazi u vođstvo 39:36. Usledila su dva sjajna zakucavanja Lazića i Miškovića. Rezultat na poluvremenu postavlja Lazić trojkom za 43:43.

Posle pauze na poluvremenu, Mega je odigrala znatno angažovanije na obe strane terena što je posle poena Marjanovića i nekoliko zakucavanja Bitadzea donelo i prvu dvocifrenu prednost, 47:58. Fundić i Čarapić dobijaju 4. ličnu grešku, a kapiten Mege je zbog povrede zgloba morao na klupu i više se nije vraćao u igru. Ipak, dobrom odbranom čuva prednost pred poslednjih 10 minuta, 55:67. 

U poslednjoj četvrtini je Mega pre svega dobrom odbranom kontrolisala rezultat. Zlatibor uspeva da smanji na 9 poena razlike na 3 minuta do kraja, seriju domaćih seče Ašćerić ulazom, ali Zlatibor pogađa još dve trojke za 71:76 na minut do kraja, a potom i na 2 razlike. Ipak, Mega je sa linije slobodnih bacanja sačuvala pobedu pošto igrači Zlatibora nisu uspeli na vreme da upute šut za 3 poena, pa je meč završen rezultatom 79:82.

Zlatibor: Popović 2, Tmušić, Veličković 9, Smolović, Simović, Čorbić, Pantić 12, Riznić 5, Gudžić 3, Marojević 21, Papić 27, Spasov.

Mega Bemax: Mušidi, Musić 4, Marjanović 8, Ašćerić 16 (5 ukradenih lopti), Čarapić 2, Bitadze 17 (9 skokova), Lazić 16 (7 skokova), Koprivica 3 (6 skokova), Samardžiski, Mišković 11, Cerovina, Fundić 5.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov