POBEDA MEGA BEMAXA PROTIV TAMIŠA ZA USPEŠAN START SUPER LIGE

Košarkaši Mega Bemaxa su na pravi način otvorili ovogodišnje takmičenje u Super ligi pošto su u okviru prvog kola savladali Tamiš sa 86:77 (25:29, 22:10, 13:18, 26:20). Izabranici trenera Dejana Milojevića su od starta druge četvrtine držali vođstvo u hali Mega Factory u Beogradu, ali je Tamiš u više navrata uspevao da se vrati u igru. Ipak, igrači Mege su u finišu serijom 7:0 došli do zaslužene pobede. Trener Mege na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Ognjena Jaramaza, Kostju Mušidija, Stefana Fundića i Mihaila Jovičića.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Aleksandar Lazić sa 19 poena, Goga Bitadze sa 16 i Nikola Mišković sa 15. U ekipi Tamiša se istakao Ivan Smiljanić sa 17 poena. Mega Bemax u narednom kolu u subotu 21. aprila od 21 čas gostuje Crvenoj zvezdi mts u hali Aleksandar Nikolić.

Za gledaoce u hali Mega Factory su bila pripremljena brojna iznenađenja, među kojima je i orkestar koji je svirao na pauzama u toku utakmice, kao i najavljivačice četvrtina na rolšulama.

Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Čarapić, Cerovina, Marjanović, Mišković. Bitadze. Gosti bolje počinju meč dok je u redovima Mege raspoložen Bitadze. Tamiš stiže do plus 10, ali Lazić i Mišković trojkama drže priključak a dobru rolu je imao i Ašćerić pa Mega polako topi minus da bi se prva četvrtina završila sa 25:29

Odličan početak druge četvrtine za Megu koja je zaigrala daleko bolje u odbrani, da bi poenima Čarapića i Bitadzea prešla u vođstvo. Posle dobrih minuta Bitadzea na obe strane terena, Samardžiski nastavlja gde je Goga stao. Poenima Čarapića Mega stiže do plus 11, 47:36 a na poluvreme se otišlo sa 47:39.

Posle pauze na poluvremenu, u trećoj četvrtini je viđena velika borba, Mega nikako nije uspevala da se odlepi jer bi svaku grešku Tamiš uspešno kažnjavao, pa je rezultat pred poslednju četvrtinu bio 60:57.

U poslednjoj četvrtini je Mega preko Lazića i Bitadzea stigla do plus 13, 73:60 pa se činilo da je meč prelomljen, ali gosti iz Pančeva prave seriju 3:14 na 3 minuta do kraja. Lazić potom pogađa težak ulaz, Mišković trojku a tačku na pobedu stavlja Lazić posle odlične asistencije Miškovića. Tamiš pogađa trojku, ali u narednom napadu Bitadze svojom 5. blokadom zaustavlja napad gostiju pa je Mega slavila sa konačnih 86:77. 

U pauzi u poluvremenu je odigran mini košarkaški meč između polaznika škole košarke Mega Bemax koje su na kraju sačekali poklon paketi kompanije Roda.

Mega Bemax: Musić, Marjanović, Ašćerić 7, Čarapić 8 (4 asistencije), Bitadze 16 (9 skokova, 5 blokada, indeks 23), Lazić 16 (9 skokova, indeks 24), Koprivica 7, Samardžiski 4 (2 blokade), Mišković 15 (5 skokova), Cerovina 10 (6 skokova), Fundić.

Tamiš: Đorđević, Sočanac 7, Ilkić 4, Balović, Vitković 6, Raičević, Smiljanić 19, Savić 11, Knežević 17, Hristov, Stanojević 8, Mitrović 5.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov