ČARAPIĆ: „SPREMNI DOČEKUJEMO POČETAK SUPER LIGE“

Košarkaši Mega Bemaxa u sredu od 19 časova počinju takmičenje u Super ligi gde će u okviru 1. kola u hali Mega Factory u Beogradu dočekati pančevački Tamiš. Mega će ovu sezonu Super lige igrati u svojoj hali koja se nalazi u ulici Braće Jerković 119a pa će to biti prilika za ljubitelje košarke iz Beograda da isprate utakmice kluba.

Ulaz na meč će biti slobodan, ali će se zbog ograničenog kapaciteta hale ulaznice trebovati preko kancelarije kluba, kao i na ulazu u halu na dan utakmice od 17 časova, ukoliko preostane slobodnih karata. Takođe, Za gledaoce u hali Mega Factory će biti predviđeno nekoliko iznenađenja.

Mega Bemax će Super ligu igrati u sledećem sastavu: Ognjen Čarapić (kapiten), Kostja Mušidi, Novak Musić, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Ognjen Jaramaz, Goga Bitadze, Mihailo Jovičić, Aleksandar Lazić, Miloš Koprivica, Predrag Samardžiski, Nikola Mišković, Luka Cerovina i Stefan Fundić. 

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na početku Super lige neće moći da računa na četvoricu igrača koji se još uvek oporavljaju od povreda, među kojima su Ognjen Jaramaz, Kostja Mušidi, Stefan Fundić i Mihailo Jovičić.

Trener Mega Bemaxa je istakao da je zadovoljan kako je ekipa radila u pripremnom periodu pred Superligu:

– Pauzu do početka Super lige smo iskoristili da se što bolje pripremimo za izazove koji nas očekuju. Promenili smo sastav dosta u odnosu na ABA ligu, imaćemo još mlađu ekipu u odnosu na to takmičenje, ali sam zadovoljan kako smo radili u prethodnom periodu. Nekoliko igrača se još oporavlja od povreda (Mušidi, Jaramaz, Fundić i Jovičić), ali verujem da ukoliko nametnemo naš ritam uz agresivnu odbranu, da ćemo doći do pobede protiv Tamiša i tako na pravi način započeti takmičenje u Super ligi,

izjavio je Milojević.

Mega Bemax i Tamiš su se do sada sastali 8 puta u domaćem takmičenju uz 7 pobeda Mega Bemaxa. U grupi A Super lige, pored Mega Bemaxa i Tamiša, igraće još i Crvena zvezda mts, Mladost, Borac i Zlatibor.

Kapiten Mega Bemaxa Ognjen Čarapić ističe da veruje da ekipa spremno dočekuje početak Super lige:

– Veoma smo dobro radili prethodnih 40ak dana od završetka ABA lige. Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica i smatram da potpuno spremni dočekujemo početak Super lige. Potrebno je da u meč sa Tamišem uđemo koncentrisano od samog starta i uz pametnu igru u oba pravca, verujem da ćemo opravdati ulogu favorita i trijumfovati na meču,

izjavio je Čarapić.

Foto Mega Bemax/Ivica Veselinov