BITADZE DRUGI U IZBORU NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA ABA LIGE

Mladi centar Mega Bemaxa Goga Bitadze je osvojio 2. mesto u izboru za najboljeg mladog igrača ABA lige j.t.d. pošto je osvojio 16 procenata kombinovanih glasova ABA lige, trenera ekipa i navijača. U izboru su bili košarkaši rođeni 1997. godine i kasnije a za najboljeg igrača je proglašen Džanan Musa iz Cedevite.

Goga Bitadze, još uvek osamnaestogodišnjak, je imao sjajnu debitantsku sezonu u regionalnom takmičenju gde je za Mega Bemax za 23 minuta u igri u proseku beležio 11.8 poena, 6.9 skokova i 2.1 blokadu za 23 minuta. Sa tim učinkom, Goga Bitadze je bio drugi bloker i šesti skakač lige pa je na taj način imao veliki doprinos u činjenici da je u timskoj statistici Mega prva u ligi po broju skokova (36.3) i blokada (4.3).

Bitadze je u Megu došao 2015. godine iz gruzijske ekipe Vita Tbilisi. U sezoni 2015/16 je sa kadetskim timom Mege postao šampion Srbije a prošle sezone je sa juniorima Mege osvojio drugo mesto na finalnom turniru juniorske Evrolige u Istanbulu uz izbor u najbolju petorku turnira. U januaru je sa juniorima Mega Bemaxa osvojio titulu u prvoj sezoni juniorske ABA lige a na F4 koji je održan u Laktašima je proglašem za MVP-a. U međuvremenu je Goga Bitadze debitovao i za A reprezentaciju Gruzije.

Čestitamo Goga!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov