MEGA BEMAX TREĆI PUT U NIZU NA FINALNOM TURNIRU JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Bemaxa će učestvovati po treći put u nizu na F8 turniru juniorske Evrolige koji će se održati od 17. do 20. maja u Beogradu, paralelno sa Fajnal forom Evrolige, pošto su dobili pozivnicu Evrolige.

Juniori Mege su prvi put 2016. godine učestvovali na Finalnom turniru u Berlinu, da bi potom prošlog maja u Istanbulu osvojili 2. mesto u Evropi, pobedivši prethodno u grupi Real Madrid, Žalgiris i Fenerbahče. Iz te generacije danas u prvom timu Mega Bemaxa igraju Goga Bitadze, Nikola Mišković i Mihailo Jovičić dok je Andrija Marjanović na pomenutom turniru nastupao za Barselonu. Na predstojećem F8 turniru će učestvovati igrači rođeni 2000. godine i kasnije.

Mega Bemax će se na „Euroleague Basketball ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT Finals“ takmičiti u grupi A sa ekipama Real Madrid, Lijetuvos Ritas i CFBB Pariz. U grupi B će igrati Crvena zvezda mts, Bajern Minhen, Huventud Badalona i Stela Azura. Pobednici grupa će se sastati u finalu koje će se igrati u nedelju 20. maja od 10 časova u Štark Areni.

Raspored:

Četvrtak 17. maj, 11:00 (hala Aleksandar Nikolić): Lijetuvos Ritas – Mega Bemax
Petak 18. maj, 11:00 (hala Aleksandar Nikolić): Mega Bemax – CFBB Pariz
Subota 19. maj, 11:00 (hala Aleksandar Nikolić): Real Madrid – Mega Bemax
Nedelja 20. maj, 10:00 (Štark Arena): Finale

Foto 1: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Foto 2: Euroleague/ANGT