JUNIORI MEGA BEMAXA U PETAK PROTIV PARTIZANA NA STARTU KVALIFIKACIJA JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Bemaxa u petak počinju takmičenje na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige ANGT „Marko Ivković“ koji se održava u hali FMP u Železniku od petka 23. do nedelje 25. februara. Izabranici trenera Vlade Vukoičića se nalaze u grupi B sa ekipama Partizan NIS, Cibona i GBA Prag.

Na turniru pravo učešća imaju igrači rođeni 2000. godine i kasnije a svoj prvi meč Mega igra u petak od 14 časova protiv Partizana dok je u subotu očekuju dva meča, od 10 časova protiv Cibone i od 18 protiv GBA Academy. U nedelju su na programu mečevi za plasman a samo će se pobednik turnira direktno kvalifikovati na F8 turnir koji će se održati u Beogradu od 17. do 20. maja, tokom trajanja Fajnal fora Evrolige.

Juniori Mege su prethodne dve godine uspeli da izbore učešće na finalnim turnirima juniorske Evrolige a prošle godine su zauzeli 2. mesto u F8 turniru koji je održan u Istanbulu.

Juniori Mega Bemaxa su ove godine trijumfovali u prvoj sezoni juniorske ABA lige pošto su na F4 u Laktašima u januaru osvojili prvo mesto, a u Roda Juniorskoj ligi Srbije se trenutno nalaze na prvom mestu sa 13 pobeda i 3 poraza.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov