JUNIORI MEGA BEMAXA OTPUTOVALI NA F4 JUNIORSKE ABA LIGE

Juniori Mega Bemaxa su otputovali na Fajnal for Juniorske ABA lige koji će se održati 27. i 28. januara u Laktašima. Izabranici trenera Vlade Vukoičića su plasman na F4 ostvarili osvajanjem drugog mesta na kvalifikacionom turniru koji je održan krajem novembra u Beogradu.

Juniori Mege će se u polufinalu u subotu od 15 časova u Sportskoj dvorani „Laktaši“ sastati sa Igokeom dok je prvi polufinalni par Crvena zvezda mts – Budućnost VOLI koji će svoj meč odigrati isti dan od 12:30. Finale je zakazano za nedelju od 17 časova dok je meč za treće mesto od 14:30.

Trener juniora Mega Bemaxa Vlada Vukoičić je na put poveo sledeće igrače: Goga Bitadze, Mihailo Jovičić, Andreja Marjanović, Mateja Jovanović, Marko Kljajević, Bogdan Nedeljković, Luka Cerovina, Novak Mišković, Pavle Kuzmanović, Amar Mehić, Altin Islamović i Vladan Musić.

Pred put u Laktaše, trener juniora Mege Vlada Vukoičić je istakao da je želja ekipe da se predstavi u najboljem izdanju na F4 turniru:

– Odlazimo na prvi juniorski ABA F4 turnir sa velikim zadovoljstvom što ćemo biti učesnici završnice najboljih mladih ekipa iz regiona. Opšte je poznato da se na ovim prostorima tradicionalno dosta pažnje obraća na rad sa mladima i da su mnogi vrhunski košarkaši izašli upravo sa ovih prostora. Ne sumnjam da će se ta tradicija nastaviti i da među učesnicima F4 ima puno mladih i talentovanih košarkaša koji će postati kvalitetni seniorski igrači. Želimo da u najboljem izdanju predstavimo svoju školu rada i naše najbolje igrače. S druge strane, iako ne obećavamo, želimo da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat,

izjavio je Vukoičić.

Juniori Mega Bemaxa se trenutno nalaze na drugom mestu Roda Juniorske lige Srbije sa 10 pobeda i 3 poraza, dok ih u februaru očekuje kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige u Beogradu.

Sve utakmice Fajnal fora Juniorske ABA lige će biti prenošene na televiziji Arena Sport.

Foto 1: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Foto 2: ABA liga