MEGA STALA NA KORAK OD POBEDE U ZAGREBU

Košarkaši Mega Bemaxa u meču punom preokreta nisu uspeli da slave u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ pošto je Cibona pobedila sa 95:93 (23:24, 23:19, 28:21, 21:29) u okviru 12. kola ABA lige. Izabranici Dejana Milojevića vodili sa 13 poena razlike u prvoj četvrtini, gubili sa 14 u poslednjem periodu da bi posle izjednačenja u finišu meča, na kraju ipak ostali bez pobede. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Nikolu Miškovića i Ognjena Čarapića, dok je svoj debi imao Petar Aranitović koji je za 11 minuta imao 3 asistencije.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Kostja Mušidi sa 26 poena i Vlatko Čančar sa 23. U ekipi Cibone se istakao Klivlend Melvin sa 20 poena.

Posle 12 odigranih kola Mega Bemax ima skor 4-8 dok je Cibona ima pobedu više. U narednom kolu u ponedeljak 25. decembra od 18 časova Mega Bemax u Sremskoj Mitrovici dočekuje Crvenu zvezdu mts.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Rebić, Mušidi, Lazić, Čančar, Bitadze. Mega je sjajno počela meč gde je iz odlične odbrane dolazila do lakih poena u napadu pa je uz trojku Mušidija, povela sa 2:9 posle 2 minuta igre. Posle tajm-auta Cibone, košarkaši Mege nisu popustili, Čančar pogađa težak ulaz i trojku, a posle novog pogotka Mušidija iza linije 6.75 Mega vodi sa 13 poena razlike, 6:19. Cibona uzvraća serijom 8:0 koju prekida Sinovec sa linije slobodnih bacanja. Cibona trojkama i sa slobodnih bacanja hvata priključak pa se prva četvrtina završila sa 23:24.

Fundić je odličan na početku druge četvrtine gde dva puta poentira iz teške pozicije posle ofanzivnog skoka. Bitadze pogađa ulaz pod faulom, ali igrači Cibone su vrlo precizni za 3 poena i ne dozvoljavaju odlepljivanje Mege. Rebić i Sinovec pogađaju trojke za plus 7, 32:39. Usledila je serija trojki Cibone u kratkom periodu posle kojih prelaze u vođstvo, pa se poluvreme završilo sa 46:43.

Čančar otvara trojkom drugo poluvreme, ali Cibona odgovara sa 5 vezanih poena. Nalet domaće ekipe prekida Mušidi novom trojkom, međutim košarkaši Cibone nastavljaju sa poenima iza linije 6.75 i tako stižu do plus 14, 69:55. Čančar pogađa trojku a potom Rebić krade loptu i polaže, ali domaća ekipa pravi mini-seriju 5:0. Četvrtina se završava trojkom Mušidija za 74:64 pred poslednjih 10 minuta.

Na početku poslednje četvrtine, posle nove trojke Cibone i plus 14, Mega je zaigrala odlično u oba pravca. Rebić pogađa trojku pod faulom, a potom i ulaz. Mušidi zakucava u kontri, pogađa sa slobodnih bacanja a zatim i sjajno polaže na drugi obruč. Bitadze pronalazi Čančara pod košem i rezultat je 82:82. Cibona vezuje 4 poena a potom Sinovec posle faula na šutu za 3 pogađa sva 3 bacanja. Bošnjak na isteku napada pogađa trojku iz ugla, Mušidi je polovičan sa linije slobodnih bacanja, a posle dobre odbrane, Sinovec je precizan za 2 poena. Sinovec i Bitadze dva puta zaustavljaju blokadama igrače Cibone, ali Čančar ne uspeva da pogodi ispod ruke igrača Cibone za vođstvo. Bilinovac pogađa oba slobodna bacanja, Mušidi gubi loptu u narednom napadu pa je Cibona na kraju došla do pobede 95:93.

Cibona: Bilinovac 7, Uljarević 6, Ratkovica 10, Žorić 15, Ćorić, Melvin 20, Gilbert, Novačić 16, Bošnjak 7, Rozić, Gospić, Tomas 14.

Mega Bemax: Mušidi 26, Aranitović, Rebić 17 (7 asistencija), Sinovec 12, Marjanović, Čančar 23, Bitadze 9 (3 blokade), Jovičić, Lazić, Koprivica, Samardžiski, Fundić 6.

Foto: Cibona/Željko Bakšaj, Goran Laušić & Domagoj Vranar